Dėl K. Chveduko mirties – dar daugiau šokiruojančių detalių: prabilo mama Futbolininkas rastas kraujo klane

Birželio 19-ąją šalies futbolo bendruomenę sukrėtė žinia apie vos 32-ejų futbolininko K.Chveduko mirtį. Netrukus visuomenėje vis garsiau buvo aptarinėjamos potencialios buvusio Lietuvos rinktinės žaidėjo mirties priežastys. Viena jų – plyšusi aorta.

K.Chvedukas.<br>LFF nuotr.
K.Chvedukas.<br>LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 23, 2023, 12:41 PM, atnaujinta Jul 23, 2023, 1:05 PM

Vis dėlto, praėjus kelioms savaitėms po sportininko mirties, pasirodė žinia, kad K.Chvedukas prieš pat savo mirtį buvo įsivėlęs į konfliktą.

Pasak vietos pareigūnų, tarp kelių jaunų vyrų kilo muštynės. Jų priežasčių ir aplinkybių pareigūnai komentuoti vengė.

Nežinios apipintoje byloje liepos pradžioje kriminalistai neįžvelgė tiesioginių ir neabejotinų sąsajų tarp šio incidento bei futbolininko mirties.

Tačiau šia istorija plačiau pasidomėjęs ir K.Chveduko mamą Laimą Chvedukienę pakalbinęs tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas savo laidoje pavadinimu „Sumuštas iki sąmonės netekimo“ atskleidė daugiau šokiruojančių detalių.

Sekmadienį pasirodžiusioje S.Malinausko laidoje buvo atskleisti kvapą gniaužiantys K.Chveduko sužalojimai.

„Kraujosrūva kaktos kairėje pusėje, kraujosrūva dešiniajame smilkininiame raumenyje, kaukolės skliauto kaulų lūžimas dešinio smilkinkaulio žvyno srityje, kraujo išsiliejimas virš galvos smegenų kietojo dangalo dešinio momens srityje krešulio pavidale, sumušimo židinys galvos smegenų dešinio pusrutulio momeninės skilties srityje“, – pasakojama „Sumuštas iki sąmonės netekimo“ epizode.

Tokie kraupūs sužalojimai ir medicinos specialistų išvados itin šokiravo futbolininko mamą L.Chvedukienę, kuri patikino, kad futbolininkas buvo rastas kraujo klane.

„Kai skambinau, sakė, kad smurto žymių nerasta, bet kaip gali būti smurto žymių nerasta, jei visa kaukolė buvo sudaužyta? Aš to nesuprantu. Kaip gali nebūti smurto žymių? Kraujo klanas...“, – pasakojo ji.

Primename, kad liepos pradžioje Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausioji prokurorė Auksė Lipkevičienė portalui lrytas.lt patikino, kad ikiteisminis tyrimas nebuvo perkvalifikuotas dėl tyčinio nužudymo.

Naujų aplinkybių gali paaiškėti tik atlikus histologinius tyrimus, tačiau net ir tuomet susieti šiuos įvykius būtų sunku.

K.Chvedukas pastaruoju metu rungtyniavo savo gimtojo miesto „Marijampolė City“ komandoje ir buvo jos kapitonas.

Gynėjas didelę karjeros dalį praleido „Sūduvos“ ekipoje, su ja 2017-aisiais tapo Lietuvos čempionu, 2009-aisiais iškovojo LFF taurę bei LFF supertaurę.

Per savo karjerą jis taip pat žaidė Lenkijos, Kroatijos klubuose, taip pat – Maltoje ir Suomijoje, o savo trofėjų lentyną papildė ir žaisdamas Airijoje – ten jis su „Dundalk“ ekipa 2018-aisiais tapo šalies čempionu bei taurės laimėtoju.

Lietuvos nacionalinėje rinktinėje nuo 2012-ųjų iki 2019-ųjų jis sužaidė 20 rungtynių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.