Alytuje išsikrapštęs Vilniaus „Žalgiris“ A lygoje priartėjo prie pirmąją vietą užimančio „Panevėžio“

Vilniaus „Žalgiris“ šiaip ne taip ištraukė sveiką kailį iš Alytaus. Lietuvos čempionai „Optibet A lygos“ mače 2:0 išvykoje įveikė Alytaus „Dainavos“ futbolininkus.

Vilniaus<br>E.Žaldario nuotr.
Vilniaus<br>E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-20 19:51

Pirmoje mačo dalyje alytiškiai turėjo kelias pavojingas progas, kurių neišnaudojo, tačiau verta paminėti, kad „Žalgiris“ pirmojo kėlinio pabaigoje taip pat turėjo auksinę galimybę.

45-ąją minutę Ovidijus Verbickas spyrė kamuolį link vartų, tačiau jo smūgis buvo atremtas herojiškų „Dainavos“ žaidėjų dėka. Vienas iš Alytaus klubo gynėjų perėmė vartininko vaidmenį ir atrėmė O.Verbicko smūgį.

Po pirmosios mačo dalies rezultatas buvo lygus 0:0 ir mačas buvo itin įtemptas.

Visgi antrajame kėlinyje Lietuvos čempionai įjungė aukštesnę pavarą.

67-ąją mačo minutę Orestas Kostyko atrėmė vieną žalgiriečių smūgį, tačiau antrąkart to padaryti neleido rumunas Liviu Antalis, kuris įmušė pirmąjį mačo įvartį (1:0).

Vos po penkių minučių po Juryjaus Kendišo perdavimo antrąjį įvartį į „Dainavos“ vartus įmušė L.Antalis, kuris šio įvarčio užfiksavo dublį (2:0).

Likusioje mačo dalyje pernelyg pavojingų progų nebuvo ir „Žalgiriui“ pavyko iš Alytaus išvykti be blogų pasekmių (2:0).

„Optibet A lygoje“ vilniečiai sumažino savo atsilikimą nuo pirmąją vietą užimančio „Panevėžio“ iki 6 taškų, tačiau verta paminėti, kad Lietuvos sostinės ekipa yra sužaidusi vienu maču daugiau nei panevėžiečiai.

„Dainava“ po šio pralaimėjimo ir toliau lieka aštuntoje „Optibet A lygos“ vietoje. Nuo 7-oje vietoje esančios Gargždų „Bangos“ alytiškiai atsilieka vienu tašku, o prieš devintąją vietą užimantį Telšių „Džiugą“ „Dainava“ pirmauja trimis taškais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.