„Bangą“ įveikęs V. Čeburinas: „Komandai buvo sunku atsigauti emociškai“

„Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas po minimalios pergalės prieš „Bangą“ sakė, kad svarbiausia buvo iškovoti tris taškus, o gynėjas Kipras Kažukolovas kalbėjo apie sunkias rungtynes.

 V. Čeburinas<br>V.Skaraičio nuotr.
 V. Čeburinas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

fkzalgiris.lt

Sep 4, 2023, 2:40 PM

„Rungtynes pradėjome gana užtikrintai. Kūrėme, įmušėme. Dar buvo progų. Taip pat ir Banga turėjo šansų. Bravo Dukai, pagelbėjo, ir gynėjai apsaugojo. Rungtynės buvo įdomios, aštrios. Daug valdėme kamuolį, bet ir Banga kontratakavo. Grafikas įtemptas, žaidžiame kas trečią dieną, dėl to yra sunkumų. Svarbiausia pergalė, bravo žaidėjams. Buvo sunku, bet jie iškentėjo. Turėjome daugiau progų, bet yra problemų su užbaigimu“, – kalbėjo V.Čeburinas.

„Sunkios rungtynės, džiugu, kad laimėjome tris taškus. Po praėjusių rungtynių komandai buvo sunku atsigauti emociškai. Šiandien, kad ir kokios sunkios rungtynės buvo, parodėme charakterį ir išnešėme sveiką kailį. Pagarba „Bangai“ už gerą kovą“, – teigė K.Kažukolovas.

Žalgiriečiai įmušė rungtynių pradžioje ir turėjo ne vieną šansą rezultatą padvigubinti, bet juo nepasinaudojo ir įtampa išliko iki rungtynių pabaigos. „Kiekvienose rungtynėse jei išnaudosi pirmas progas bus lengviau žaisti. Šiandien nepavyko įmušti daugiau įvarčių. Turėjome kovoti iki galo. Džiugu, kad neprasileidome. Pavyko sužaisti su nuliu praleistų įvarčių“, – tęsė gynėjas.

Įvarčio šį kartą nepavyko pelnyti rezultatyviausiam čempionato žaidėjui Mathias Oyewusi.

„Jis labai nori įmušti. Tačiau kartais būna kad nepavyksta įmušti ir tai vis užsitęsia. Yra didelis noras, atsiduria ten kur reikia, turi progų – tai pliusai. Bet kad neįmuša – minusas“, – vertino V.Čeburinas.

Antrose rungtynėse iš eilės vidurio gynėjo pozicijoje žaidė Jurijus Kendyšas, šį kartą jis sudarė porą su Kipru Kažukolovu.

„Tai tam tikra improvizacija. Abu žaidėjai sužaidė kompetentingai. Buvo individualių klaidų. Tačiau jie gerai suprato vienas kitą. Duka taip pat gerai išėjo. Ilgą laiką nežaidus tikrai sunku. Šiandien jis gelbėjo. Sausi vartai – svarbu“, – pabrėžė V.Čeburinas.

Į rinktinių pertrauką žalgiriečiai išeina su keturiomis pergalėmis iš eilės.

„Kiekvienas toks pergalių ar sausų vartų, ar tiesiog pozityvus periodas nuteikia geriau, duoda impulsą kovoti toliau dėl taškų. Žinome situaciją lentelėje, stengsimės kovoti iki galo, nenuleisti rankų, atiduoti viską kas priklauso nuo mūsų ir laukti „Panevėžio“ suklupimo“, – sakė K.Kažukolovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.