Rumunijos ir Kosovo rungtynėse – diskriminacinė žinutė: „Kosovas yra Serbija“

Atrankos į 2024 metų Europos futbolo čempionatą rungtynės tarp Rumunijos ir Kosovo buvo laikinai sustabdytos dėl sirgalių diskriminacinės žinutės.

 Rumunijos ir Kosovo rungtynėse – diskriminacinė žinutė: „Kosovas yra Serbija“<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Rumunijos ir Kosovo rungtynėse – diskriminacinė žinutė: „Kosovas yra Serbija“<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2023, 10:27 AM

Bukarešte (Rumunijoje) vykusiose rungtynėse aktyvieji šeimininkų sirgaliai, ultros jau pačioje pradžioje nušvilpė Kosovo himną, atsakydami į tai, jog praėjusiose tarpusavio rungtynėse kosoviečiai nušvilpė Rumunijos himną.

O 37-ąją minutę teisėjui teko rungtynes sustabdyti.

Rumunijos ultros iškėlė plakatą su užrašu „Kosovas yra Serbija“, o virš jo kabojo dar vienas plakatas – „Besarabija yra Rumunija“.

Didžioji dalis rumunų į Besarabijos regioną žiūri taip pat, kaip serbai į Kosovą ir tai yra viena pagrindinių priežasčių, dėl ko Rumunija nepripažįsta Kosovo nepriklausomybės.

Didžioji Besarabijos regiono dalis yra Moldovos ribose, o nedidelės jo dalys yra ir Rumunijos bei Ukrainos teritorijose.

Kosovo futbolininkai atsisakė rungtyniauti tol, kol bus iškeltas plakatas. Susiprotėti sirgalius prašė ir Rumunijos rinktinės kapitonas Nicolae Stanciu, tačiau ultroms rinktinės lyderio prašymas nerūpėjo.

Rungtynės buvo pratęstos maždaug po valandos, kuomet plakatai buvo galiausiai nuleisti. Mačą 2:0 laimėjo Rumunijos futbolininkai.

Tai nebuvo pirmosios rungtynėse šioje atrankoje, kuomet Rumunijos aistruoliai pasižymėjo i blogosios pusės. Rungtynėse prieš Izraelį sirgaliai varžovams skyrė užgaulias, iš holokausto besišaipančias skanduotes.

I grupėje pirmauja Šveicarijos rinktinė, kuri savo sąskaitoje turi 14 taškų. Rumunai su 12 taškų rikiuojasi antroje pozicijoje, Izraelis, turintis 11 taškų užima trečiąją vietą. Ketvirti žengia baltarusiai su 4 taškais, tiek pat taškų savo sąskaitoje turi ir Kosovas. Andora su 2 taškais užima paskutinę, šeštąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.