Nyderlanduose – ir vėl neramumai: suimti du „Legia“ futbolininkai

Nyderlandų futbolo padangėje – ir toliau neramumai. Anksčiau buvo skelbiama, kad Amsterdamo „Ajax“ ir Roterdamo „Feyenoord“ rungtynės buvo nutrauktos dėl netinkamo sirgalių elgesio, o dabar UEFA Konferencijų lygos rungtynėse tarp „AZ Alkmaar“ ir Varšuvos „Legia“, anot „Reuters“, buvo sulaikyti du Lenkijos klubo žaidėjai. Mačą „Legia“ prieš „AZ Alkmaar“ pralaimėjo rezultatu (0:1).

 Varšuvos klubo sirgaliai<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Varšuvos klubo sirgaliai<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2023, 6:26 PM

Pasak vietos policijos, pareigūnai išsivedė 28-erių serbą ir 33-ejų portugalą.

Lenkų žiniasklaida skelbia, kad žaidėjai, kurie iki pat šiol yra sulaikyti Nyderlanduose, yra Radovanas Pankovas ir Josue. Lenkijos viešasis transliuotojas TVP praneša, kad policija sustabdė link Lenkijos keliaujantį autobusą ir į komisariatą išvežė du „Legia“ komandos narius.

Taip pat pranešama, kad nukentėjo ir „Legia“ klubo prezidentas Dariuszas Moduski, kuris nukentėjo nuo policininko smūgių į veidą.

Nyderlandų policija savo pranešime teigė, kad „Legia“ sirgaliai elgėsi agresyviai ir kartu puolė stadioną prižiūrinčius policijos pareigūnus.

Incidentas Nyderlanduose sulaukė net ir Mateuszo Morawieckio reakcijos. Apie įvykį Lenkijos ministras pirmininkas kalbėjo socialiniame tinkle „X“ (buvusiame „Twitter“ – red.).

„Įsakiau užsienio reikalų ministerijai imtis diplomatinių veiksmų ir kaip įmanoma greičiau išsiaiškinti tą naktį vykusius įvykius. Su Lenkijos žaidėjais ir sirgaliais turi būti elgiamasi pagal įstatymus“, – „X“ rašė M.Morawieckis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.