Po kontroversiškos legionieriaus nuomonės – Viniaus „Žalgirio“ išstojimas dėl įvykių Izraelyje

Vilniaus „Žalgiris“ atsiribojo nuo kontroversiškų komandos legionieriaus Nassimo Hnido komentarų apie įvykius Izraelyje ir paskelbė savo poziciją.

 Nassimas Hnidas<br> fkzalgiris.lt nuotr.
 Nassimas Hnidas<br> fkzalgiris.lt nuotr.
Nassimo Hnido žinutė socialiniame tinkle
Nassimo Hnido žinutė socialiniame tinkle
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-10-12 14:13, atnaujinta 2023-10-12 14:23

Trečiadienį „Žalgirio“ gynėjas pasidalino paveikslėliu, kuriame vaizduojami teroristinės organizacijos „Hamas“ išpuoliai prieš Izraelį. Minėtame paveikslėlyje „Hamas“ išpuoliai yra lyginami bei tapatinami su Ukrainos kariuomenės kovomis prieš Rusiją.

Paveikslėlyje, kuriuo pasidalino Lietuvos klube rungtyniaujantis futbolininkas, yra pašiepiama, kad ukrainiečių karių kova yra gynyba, o „Hamas“ išpuoliai – terorizmu ir blogiu.

Ketvirtadienį Vilniaus futbolo klubas nieko nelaukė ir atsiribojo nuo tokių futbolininko veiksmų ir pasisakė už taiką, tačiau savo žaidėjo pozicijos taip pat nesmerkė.

„Žaidėjo Nassim Hnid socialiniame tinkle pastarosiomis dienomis paskelbti paveikslėliai, kuriose yra vaizduojama Palestinos simbolika, yra jo asmeninė išreikšta nuomonė, nesusijusi su klubo pozicija.

FK „Žalgiris“ pasisako už taiką ir vienybę, prieš karą, prieš terorizmą, prieš neapykantą ir smurtą.

Kaip ir daugelis, esame šokiruoti dėl įvykių Izraelyje, reiškiame užuojautą dėl žuvusiųjų.

Mūsų klubo pagrindinė veikla yra futbolas, kuris turi ypatingą galią sujungti skirtingų tautų, rasių ir pažiūrų žmones, suburti bendruomenes dėl taikaus tikslo. To ir siekiame.

Tuo pačiu esame neabejingi įvykiams pasaulyje. Pastaraisiais metais ne kartą teikėme humanitarinę pagalbą nukentėjusiems nuo karo Ukrainos žmonėms, prisidėdami tiek finansiškai, tiek palaikydami paramos akcijas“, – rašė „Žalgirio“ klubas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.