E. Jankauskas prieš testą Bulgarijoje: „Pirmosios tarpusavio rungtynės davė pasitikėjimo“

Lietuvos rinktinės jau rytojaus vakarą laukia dar vienas išbandymas Europos čempionato atrankos turnyre. Edgaro Jankausko auklėtiniai išvykoje susitiks su Bulgarijos komanda. Rungtynės startuos 19 valandą.

 Edgaras Jankauskas<br> lff.lt
 Edgaras Jankauskas<br> lff.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2023, 10:51 PM, atnaujinta Oct 13, 2023, 10:52 PM

Prieš rungtynes spaudos konferencijoje kalbėjęs Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas favoritais įvardino būsimų rungtynių šeimininkus.

„Bulgarija žais namuose, tai dažnai keičia bendrą paveikslą. Kaune mes praradome žaidėją pirmajame kėlinyje, o tai darė didžiulę įtaką rungtynių scenarijui. Pagrindinis faktorius lieka tas, kad Bulgarija bus namie, juos palaikys sirgaliai. Gali būti, kad jie – favoritai, namų komandą tikrai galime vadinti favorite. Gerai išanalizavome juos, turime savo tikslus ir bandysime juos pasiekti“, – kalbėjo rinktinės treneris.

Jis taip pat prisiminė ir pirmąsias komandų rungtynes Kaune, kurios baigėsi kovingomis lygiosiomis 1:1.

„Ko gero, aplinkybės, prieš kurias buvome pastatyti netekus žaidėjo, buvo labai sunkios. Reikia prisiminti tribūnų pagalbą. Išnešti sausą kailį mums padėjo dvyliktas ar, tiksliau sakant, vienuoliktas žaidėjas, nes vieno aikštėje jau neturėjome.

Svarbiausia žinutė, kurią tada patys sau pasiuntėme buvo tokia, jog net ir sunkiausioje situacijoje, surėmę pečius, atlikdami profesionaliai užduotis, negailėdami savęs, naudodami daug energijos, viską galime. Net ir padėtyje, kuri labai sunki. Tos rungtynės davė pasitikėjimo, pakėlė savivertę, kas yra labai svarbu. Tokios rungtynės ir augina komandą“, – mintimis dalinosi strategas.

Bulgarijos rinktinė, kaip ir Lietuvos, šiame cikle kol kas turi iškovojusi viso labo du taškus, tačiau E. Jankauskas teigė, jog tai gali būti apgaulingas faktorius.

„Jie praleido dviejose rungtynėse įvarčius 94 ir 96 minutėmis, jau čia jiems pabėgo taškai rungtynėse su Serbija bei Juodkalnija. Gal taip yra dėl to, kad komanda jauna, keičiasi kartos. Nemažai žaidėjų, kuriems 20–22 metai, gal trūksta tarptautinės patirties. Meistriškumu ši komanda pasižymi, yra gera emocija, labiau patyrę žaidėjai užima vyresnių brolių rolę, perduoda patirtį jaunesniems. Ši komanda tikrai gerai žiūrisi, mes patys tą pajautėme.

Tai gera komanda, jai trūksta tik patirties. Bulgarija turi gerą lygą, yra žaidėjų, kurie iškeliauja į užsienio klubus. Ši šalis futbolo pasaulyje ateityje bus ženkliau pastebima“, – sakė treneris.

Rinktinės treneris teigė, jog vis dar išlieka atviras ir pagrindinio vartininko klausimas.

„Vartininko pozicija tokia, kur žaidėjas turi būti aikštėje, žaisti, jausti žaidimo ritmą. Logiškiausias sprendimas būtų toks, kad vartuose būtų futbolininkas, esantis formoje. Žiūrėsime, dar yra viena diena. Gal nebūtų labai profesionalu atskleisti sudėtį iš vakaro. Dar nenuspręsta, taip sakykime“, – šyptelėjo E. Jankauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.