LFF antroje lygoje visiška ramybė: trejete – nieko naujo

Savaitgalį sužaistos LFF II lygos 26-ojo turo rungtynės, po kurių pirmajame trejetuke pasikeitimų neįvyko. Tiek „Atmosfera“, tiek „Hegelmann“ B, tiek „Banga“ B iškovojo pergales ir praktiškai jau užsitikrino medalius.

LFF antroje lygoje visiška ramybė – lyderiai išsidalins galutines vietas.<br> kazyfoto nuotr.
LFF antroje lygoje visiška ramybė – lyderiai išsidalins galutines vietas.<br> kazyfoto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2023, 8:58 AM

Žemesnėje lentelės dalyje pasikeitimų netrūksta – aukštyn pakilo „Tauras“ ir „Sveikata“, žemyn nusileido „Šilutė“ bei „Dembava“.

Prizinis trejetas

Beveik pusantro rato LFF II lygoje bekompromisė kova vyko tarp keturių komandų. Nors iki čempionato pabaigos dar buvo nemažai laiko, tačiau buvo kone aišku, kad trys iš tų keturių komandų išsidalins medalių komplektus.

Tuomet atėjo pirmojo atkabinimo etapas. Jame sudalyvavusi „Šilutė“, iš esmės, prarado šansus pakartoti praėjusio sezono pasiekimą. Tuo pačiu, tai reiškia, kad šiemet medalius dalinsis „Atmosfera“, „Hegelmann“ B ir „Banga“ B.

Keturių taškų pranašumą prieš artimiausius priešininkus turinti „Atmosfera“ savaitgalį turėjo nemažai vargo, kad namuose nugalėtų „Dainavą“ B. Po Darvydo Stanišausko įvarčio alytiškiai pirmavo, tačiau Sebastianas Vasquezas ir Shuto Asano įvarčiais pergalę nutiesė „Atmosferai“. Verta pažymėti, kad pergalingas įvartis buvo pelnytas tik 86 minutę.

Lygiai taip pat sunkiai pergalę iškovojo ir Kauno rajono atstovai, kurie Telšiuose tokiu pačiu rezultatu 2:1 palaužė „Džiugo“ B pasipriešinimą. Šioje dvikovoje Simo Gedžiūno pergalingas įvartis taip pat buvo pelnytas 86 minutę. Dar po keturių minučių Telšių komandos portugalas Aires Sousa užsidirbo geltoną kortelę, netrukus raudoną, o dar vėliau stumtelėjo teisėją.

Trečioji pretendentė į medalius „Banga“ B turo rungtynes laimėjo gerokai lengviau. Gargždiškiai 5:1 laimėjo prieš „Fortūną“, nepaisant to, kad būtent „Fortūna“ įmušė pirmoji. To nepaisę aikštės šeimininkai, dar iki pertraukos sumušė keturis įvarčius, po pertraukos – dar vieną ir galutinė komandos pergalė nekelia jokių abejonių.

Pasikeitimai

Net trimis pozicijomis žemyn per savaitę nusirito „Dembavos“ futbolininkai, kurie 0:2 namie nusileido „Sveikaitai“. Iš pradžių baudinį užsidirbę, o vėliau į savo vartus įsimušę dembaviškiai lentelėje savo poziciją vietą užleido, būtent, Sveikatai.

Taip pat šią ekipą aplenkė ir Klaipėdos FM bei „Sūduva“ B. Klaipėdiečiai užtikrintai 3:0 išvykoje nugalėjo „Saned“ ekipą, o „Sūduva“ B sostinėje dviem įvarčiais per pirmąjį kėlinį palaužė „Vilties“ pasipriešinimą.

Dvikovoje dėl ketvirtos vietos Šilutėje aikštės šeimininkai 0:3 pralaimėjo Tauragės „Taurui“, kuris šilutiškius pastūmė į penktąją poziciją. Visus tris įvarčius nugalėtojai pelnė antrajame kėlinyje. Įvarčių autoriais tapo Audrius Račkus, Martynas Samoška ir Ričardas Beniušis.

„Ukmergė“

Pirmąjį ratą turnyro lentelės apatinėje dalyje baigę ukmergiškiai šiuo metu užima dešimtąją vietą ir yra per du taškus nuo pirmojo aštuntuko. 26-ajame ture „Ukmergė“ 1:0 įveikė „Žalgirį“ C bei iškovojo dešimtąją sezono pergalę. Emilis Putinauskas pergalingą įvartį pelnė 82 minutę.

Rezultatai

Gargždų „Banga“ B – Kauno „Fortūna“ 5:1;

Mažeikių „Atmosfera“ – Alytaus „Dainava“ B 2:1;

Telšių „Džiugas“ B – Kauno raj. „Hegelmann“ B 1:2;

FKS „Ukmergė“ – Vilniaus „Žalgiris“ C 1:0;

Joniškio „Saned“ – Klaipėdos FM 0:3;

„Šilutė“ – Tauragės „Tauras“ 0:3;

Panevėžio raj. „Dembava“ – Kybartų „Sveikata“ 0:2;

Vilniaus „Viltis“ – Marijampolės „Sūduva“ B 0:2;

27 turas

Būsimo turo rungtynės bus sužaistos per dvi dienas. Šeštadienį „Viltis“ akistatoje su „Saned“ pasistengs atgaivinti viltį išlikti lygoje ir kitam sezonui. Be to, itin įdomi dvikova laukia Vilkaviškyje, kur viena geriausių antrojo rato komandų „Sveikata“ namie priims lyderę „Atmosferą“.

Sekmadienį prizininkų vietose žygiuojantys „Hegelmann“ B ir „Bangos“ B futbolininkai kausis atitinkamai prieš „Dembavą“ ir „Dainavą“ B.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.