Lietuvos futbolas turi naują karalių: „Panevėžys“ užsitikrino A lygos čempionų titulą

Lietuvos futbolas turi naujus čempionus. „Optibet A lygos“ 34 turo mače Panevėžio „Panevėžys“ lygiosiomis 0:0 Kaune sužaidė su „Hegelmann“ ekipa ir pirmąkart klubo istorijoje tapo aukščiausios Lietuvos futbolo lygos čempionais.

 Panevėžiečiai tapo A lygos čempionais<br> P.Židonio/fk-panevezys.lt nuotr.
 Panevėžiečiai tapo A lygos čempionais<br> P.Židonio/fk-panevezys.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2023, 5:07 PM, atnaujinta Oct 21, 2023, 5:20 PM

Po šio turo panevėžiečiai tapo nebepavejami, kadangi Aukštaitijos futbolininkai jau yra surinkę 81 tašką, o antrąją vietą užimantis Vilniaus „Žalgiris“, kuriam liko sužaisti trejas „Optibet A lygos“ rungtynes, esamuoju laiku turi 71 tašką. Primename, kad „Panevėžys“ klubas buvo įkurtas vos 2015 metais.

Pirmoje susitikimo dalyje po rinktinių pertraukos į aikštę žengusios ekipos kovojo, tačiau sunkiai kūrė pavojingus momentus prie varžovų vartų. Mėlynai balti atliko keletą aštrių perdavimų į baudos aikštelę ir tolimais smūgiais patikrino Vytauto Černiausko budrumą. „Panevėžio“ gretose kėliniui artėjant link pabaigos pavojingą smūgį greta virpsto atliko Sebastianas Rinconas.

Antrąjį kėlinį aktyviau pradėjo svečiai – galva virš vartų smūgiavo Kaspars Dubra, o Jovano Čadženovičiaus smūgį atrėmė Vincentas Šarkauskas.

Paskutinę progą rungtynėse jau per arbitro kompensuotą laiką turėjo Michaelis Thuiq‘as, tačiau jo smūgiuotas kamuolys skriejo virš vartų, o po kelių akimirkų Giedriaus Matulevičiaus smūgiuotą kamuolį sugavo Vytautas Černiauskas.

Į Panevėžį Lietuvos čempionų titulas grįžo po 11 metų pertraukos. Prieš tai paskutinįkart Lietuvos futbolo čempionais 2012 metais buvo tapę Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai.

„Žalgiris“ čempionų sostą užleido po 3 laimėtų titulų paeiliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.