Nuo kitų metų – pokyčiai „Auksinio kamuolio“ apdovanojimuose

Kitais metais „Auksinis kamuolys“ (pranc. „Ballon d'Or) turėtų pasikeisti, Europos futbolą valdančiai UEFA organizacijai paskelbus, kad nuo 2024 m. ji prisijungs prie Prancūzijos žiniasklaidos bendrovės „Groupe Amaury“ organizuojant prestižinius futbolo apdovanojimus. Nuo kitų metų taip pat bus įvesti nauji metų vyrų ir moterų trenerių apdovanojimai. UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas pasidžiaugė „sinergija, kuri žada būti išskirtinė“.

Pokyčiai „Auksinio kamuolio“ apdovanojimuose: prie organizatorių jungiasi UEFA, atsiras nauja trofėjų kategorija.<br>Lrytas.lt koliažas.
Pokyčiai „Auksinio kamuolio“ apdovanojimuose: prie organizatorių jungiasi UEFA, atsiras nauja trofėjų kategorija.<br>Lrytas.lt koliažas.
L. Messi.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
L. Messi.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
UEFA būstinė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
UEFA būstinė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L. Messi.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L. Messi.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-11-04 12:22

UEFA paskelbė, kad nuo 2024 m. ji bus viena iš „Auksinio kamuolio“ organizatorių, o geriausiems vyrų ir moterų treneriams bus įvesti nauji apdovanojimai.

Prestižinį prizą, kasmet įteikiamą geriausiems pasaulio vyrų ir moterų futbolininkams, anksčiau teikė „France Football“. Tačiau „France Football“ savininkė „Groupe Amaury“ sutiko nuo kitų metų bendradarbiauti su UEFA, praneša „Eurosport“.

„UEFA ir „Groupe Amaury“ kartu siekia padidinti apdovanojimų prestižą ir pasaulinį mastą, kartu skatindamos futbolo bendruomenės vienybės ir bendradarbiavimo jausmą“, – sakoma UEFA pareiškime.

„Groupe Amaury“ ir toliau bus „Auksinio kamuolio“ prekės ženklo savininkė ir prižiūrės „nepakeistą ir nepriklausomą“ balsavimo sistemą, o UEFA teigia, kad „prisidės savo futbolo patirtimi, pardavinės pasaulines komercines teises ir organizuos metinius apdovanojimus“.

Buvo paskelbta, kad nuo 2024 m. bus pradėti teikti metų vyrų ir moterų trenerių apdovanojimai.

Jie papildys jau esamą prizų sąrašą: „Auksinis kamuolys“ vyrams, „Auksinis kamuolys“ moterims, „Kopa“ trofėjus (geriausias jaunesnis nei 21 metų žaidėjas), Jašino trofėjus (geriausias vartininkas), Gerdo Mullerio trofėjus (daugiausiai įvarčių pelnęs žaidėjas), vyrų klubo trofėjus, moterų klubo trofėjus ir Sokrato apdovanojimas (už humanitarinę veiklą).

„Auksinis kamuolys“ jau beveik 70 metų yra prestižiškiausias individualus apdovanojimas futbolo pasaulyje, liudijantis nepaprastą žaidimo legendų meistriškumą, atsidavimą ir įtaką bei jų neišdildomą pėdsaką sporto istorijoje“, – sakė UEFA prezidentas A.Čeferinas.

„UEFA klubų ir nacionalinių rinktinių varžybos, tokios kaip UEFA Čempionų lyga ir UEFA EURO, yra laikomos aukščiausiais elitinių žaidėjų pasauliniais etapais, dažnai turinčiais lemiamą reikšmę žaidėjų kandidatavimui į svarbiausius apdovanojimus ir jų vietai futbolo panteone.

„UEFA ir „Auksinis kamuolys“ yra sporto meistriškumo sinonimai, todėl mūsų partnerystė bus natūralus žinomumo ir sinergijos derinys, kuris žada būti išskirtinis“, – pridūrė UEFA prezidentas.

Ši naujiena paskelbta tą pačią savaitę, kai 36-erių fubtolo legenda Lionelis Messi, 2022 m. gruodį atnešęs Argentinai 2022 m. pasaulio čempionatų titulą, pelnė rekordinį aštuntąjį „Auksinį kamuolį“.

„Miami Inter“ puolėjas šį apdovanojimą yra laimėjęs daugiau nei bet kuris kitas žaidėjas. Artimiausias jo varžovas Cristiano Ronaldo yra laimėjęs penkis „Auksinius kamuolius“.

Pasaulio moterų futbolo čempionato nugalėtoja ispanė Aitana Bonmati šiemet laimėjo savo penktąjį moterų „Auksinį kamuolį“, o Madrido „Real“ žaidėjas Jude'as Bellinghamas buvo pripažintas geriausiu jaunuoju fubtolininku ir apdovanotas Kopa trofėjumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.