Į rungtynes – po tragiškos draugo mirties: jaunasis Lietuvos rinktinės puolėjas stumia skaudžias mintis šalin Specialiai lrytas.lt, Podgorica

Lietuvos futbolo rinktinė pasitinka paskutinįjį egzaminą pavadinimu: „Atranka į 2024-ųjų Europos futbolo čempionatą“. Nors Edgaro Jankausko auklėtiniai jau nebeturi šansų prasibrauti į Vokietijoje vyksiančias Senojo žemyno pirmenybes, tačiau lietuviai ketvirtadienį Pogdoricoje turės savųjų tikslų.

G.Paulauskas.<br>E.Žaldario nuotr.
G.Paulauskas.<br>E.Žaldario nuotr.
G.Paulauskas.<br>E.Žaldario nuotr.
G.Paulauskas.<br>E.Žaldario nuotr.
G.Paulauskas.<br>E.Žaldario nuotr.
G.Paulauskas.<br>E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Specialiai lrytas.lt, Podgorica (Juodkalnija)

Nov 16, 2023, 8:37 AM

Nacionalinė šalies komanda Juodkalnijos sostinėje sieks iškovoti pergalę, kuri suteiktų lietuviams viltį G grupėje pakovoti dėl garbingos trečiosios vietos.

Šiuo metu E.Jankausko kariauna po septynerių sužaistų rungtynių savo sąskaitoje turi 6 taškus ir žengia ketvirti. Būsimi Lietuvos rinktinės varžovai juodkalniečiai užima trečiąją vietą (jie turi dviem taškais daugiau, bet yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau ir vis dar turi teorinių galimybių prasibrauti į Europos čempionatą).

Rugsėjį vykusiose pirmose šių komandų tarpusavio rungtynėse nugalėtojas neišaiškėjo – akistata baigėsi lygiosiomis 2:2.

Vieno iš įvarčių autoriumi tapo 24-erių Gytis Paulauskas. Jaunasis Lietuvos rinktinės futbolininkas vis labiau apšyla kojas nacionalinėje rinktinėje ir atrankoje į Europos čempionatą jau pasižymėjo dukart.

„Patirtis Lietuvos rinktinėje yra neįkainojama, nes kiekvieną savaitę nežaidžiu tokių rungtynių, bet šiemet tikrai sekasi, kad kiekvienose rungtynėse yra stiprių varžovų, su kuriais galiu išbandyti savo jėgas, džiugu, kad jiems nenusileidžiu“, – prieš ketvirtadienio rungtynes kalbėjo G.Paulauskas.

Akistatą su Juodkalnija pasitinkantis puolėjas Podgoricoje į šoną turės stumti visas negatyvias mintis – šeštadienį Albanijos futbolo čempionato rungtynėse lietuvis neteko savo komandos draugo.

Rungtynių su „Partizani“ metu sustojus širdžiai mirė Rogožinės „Egnatia“ ir Ganos futbolo rinktinės žaidėjas 28-erių Raphaelis Dwamena.

„Skaudi netektis, tragiškas įvykis, bet dabar esu Lietuvos rinktinėje ir stengiuosi visą dėmesį skirti jai bei negalvoti apie tai, kas buvo prieš kelias dienas“, – apie praėjusį šeštadienį Albanijoje įvykusią tragediją nenorėjo daugžodžiauti G.Paulauskas.

Ketvirtadienio rungtynėse varžovai versis be dviejų itin svarbių gynėjų – Juodkalnijai akistatoje prieš Lietuvą nepadės Stefanas Savičius ir Adamas Marusičius.

„Nėra ramiau. Kai einu žaisti, nežiūriu, kas iš varžovų nerungtyniaus. Man tai nėra svarbu, nes į nežaidžiančių vietą ateis kiti žaidėjai.

Pagrindinis mano tikslas yra ateiti ir padėti komandai kiek galima labiau“, – samprotavo jaunasis Lietuvos futbolo rinktinės puolėjas.

Juodkalnijos ir Lietuvos rinktinės rungtynės vyks ketvirtadienį, 21 val. 45 min. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.