A. Kovbasa toliau žais „Sūduvoje“

Artemas Kovbasa tapo trečiuoju ukrainiečiu, pratęsusiu sutartį su Marijampolės „Sūduva“ dar vienam sezonui. Anksčiau tą padarė Maksymas Pyrohovas ir Artemas Fedorovas.

 A. Kovbasa toliau žais „Sūduvoje“<br> V. Kuralavičiaus nuotr.
 A. Kovbasa toliau žais „Sūduvoje“<br> V. Kuralavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-17 12:45

26 metų atakuojantis dešiniojo krašto saugas A. Kovbasa į „Sūduvą“ atvyko šių metų vasarą, tačiau dėl sunkios traumos A lygoje spėjo sužaisti tik 6 rungtynes. Vis dėlto per jas futbolininkas pelnė 2 įvarčius.

Pirmą įvartį legionierius pelnė per savo debiuto rungtynes Šiauliuose, o vėliau taikliu smūgiu per teisėjo kompensuotą laiką išplėšė pergalę 3:2 rungtynėse Vilniuje su „Riteriais“.

„Džiaugiuosi, kad atsiradau Lietuvoje ir būtent Marijampolėje, čia labai palaiko Ukrainą ir mums padeda. Esame už tai labai dėkingi, – sakė futbolininkas. – Man tas pusmetis „Sūduvoje“ buvo sunkus. Viena vertus, įmušiau debiuto rungtynėse, turėjome svarbią 3 pergalių seriją, prie kurios taip pat prisidėjau vienu pergalingu įvarčiu. Kita vertus, patyriau sunkią traumą ir teko pradėti reabilitacijos periodą. Tikiuosi, kad kuo greičiau būsiu pasirengęs vėl žaisti. Esu dėkingas klubo prezidentui ir komandos treneriui, kad manimi tiki ir suteikė galimybę žaisti „Sūduvoje“ toliau. Tikiuosi, kad mums pavyks sustiprinti komandą ir kovoti dėl aukštesnių vietų.“

A. Kovbasa į Marijampolės komandą atvyko iš Kroatijos „Karlovac 1919“ ekipos. Kijevo „Dinamo“ auklėtinis anksčiau yra atstovavęs gimtinės Kijevo „Obolon-Brovar“, Odesos „Čornomorec“ ir Donecko „Olimpik“ bei Vokietijos „Lorch“.

„Sūduva“ pasirengimą naujam sezonui pradės sausio viduryje, o komandos aistruoliai jau dabar gali įsigyti 2024 metų klubo narystes ir abonementus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.