Kauno rajono FC „Hegelmann“ papildys užsienio komandose patirties įgijęs jaunimo rinktinių narys

Prie mėlynai baltų ekipos prisijungė perspektyvus 18-metis Kipras Olšauskas. Lietuvos jaunimo rinktinių narys pastaruosius ketverius metus savo patirties bagažą kaupė Vokietijos ir Ispanijos jaunimo komandose, o prieš šį sezoną pasirašė pirmąjį oficialų kontraktą su Kauno rajono FC „Hegelmann“, rašoma komandos pranešime spaudai.

 Kipras Olšauskas.<br> Komandos nuotr.
 Kipras Olšauskas.<br> Komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2024, 10:32 AM

„Iš šio sezono tikiuosi kuo geresnių rezultatų aukščiausioje šalies lygoje, daug pergalių bei gero komandinio ir asmeninio pasirodymo. Manau, kad „Hegelmann“ yra puiki vieta man pradėti žaisti vyrų futbolą, tobulėti bei atsiskleisti. Tai bus mano pirma komanda, kurioje pasirašysiu profesionalią sutartį ir esu labai dėl to laimingas“, – kalbėjo K. Olšauskas.

Vidurio saugo pozicijoje paprastai rungtyniaujančio žaidėjo galimybės Kauno rajono klubui jau gerai žinomos. Jis su mėlynai baltais treniravosi jau kurį laiką bei sužaidė kontrolinėse rungtynėse.

Savo futbolininko kelią Kipras pradėjo Nacionalinės futbolo akademijos 2004–2005 metų gimimo komandose, vėliau metus treniravosi ir rungtyniavo Kauno futbolo mokykloje. 2019 metų rudenį perspektyvus 14 metų jaunuolis išvyko į Vokietiją, kur tobulinosi žinomo šalies klubo FC „Nurnberg“ akademijoje.

Po pusantrų praleistų metų Vokietijoje, futbolininko kelias pasuko į Ispaniją. K. Olšauskas pradėjo treniruotis su FC „Girona“ klubo talentais, o vėliau tapo vienos iš stipriausių Barselonos regiono UE „Cornella“ akademijos auklėtiniu. Visos šios akademijos jaunimo amžiaus grupės komandos žaidžia stipriausiose šalies lygose.

Užpernai kaunietis atstovavo UE „Olot“, o pernai „Jabac Terrassa“ Ispanijos klubų U-19 komandoms.

„Kelias Vokietijoje ir Ispanijos tikrai nebuvo lengvas, bet viskas yra įmanoma jei turi noro, motyvacijos ir artimųjų palaikymą. Sunkiausia buvo be kalbos, draugų, su kuriais augau nuo mažens ir laisvalaikio su jais. Griežta dienotvarkė, kalbų mokymąsis ir didžiulė konkurencija – tokia buvo kasdienybė. Esu psichologiškai jau pasiruošęs pradėti karjerą vyrų futbole“, – pasakojo mėlynai baltų nariu tapęs saugas.

K. Olšauskas nuolat buvo kviečiamas į Lietuvos jaunimo rinktines ir žaidė U-17 ir U-19 amžiaus grupių komandose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.