„Hegelmann“ vartininkus treniruos ambicingas vilnietis

Kauno rajono FC „Hegelmann“ klubo trenerių štabą papildė UEFA vartininkų B licenciją turintis vilnietis Arijus Skaržauskas.

 Arijus Skaržauskas.<br>„Hegelmann“ nuotr.
 Arijus Skaržauskas.<br>„Hegelmann“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2024, 9:27 AM

Į Kauną 25 metų jaunas specialistas atvyksta sukaupęs įvairiapusiškos patirties treniruodamas vartininkus ir vartininkes.

Trenerio karjerą Arijus pradėjo būdamas vos 20 metų ir treniravo jaunuosius vartų sargus Vilniaus futbolo akademijoje „Žalgirietis“. Vėliau ambicingą jauną trenerį pastebėjo ir Lietuvos futbolo federacija. Pastaruosius trejus metus A. Skaržauskas yra kviečiamas dirbti su jaunimo rinktinių vartininkais bei treniruoti Lietuvos nacionalinės moterų rinktinės vartininkes.

Nuo 2020 metų vasaros A. Skaržauskas dirbo su Vilniaus FK „Žalgirio“ B ekipos vartininkais bei nuolat asistavo pagrindinės komandos vartininkų treneriams.

Praėjusiame sezone naujojo FC „Hegelmann“ vartininkų trenerio karjeros kelias pasuko į Suomiją. Ten A. Skaržauskas aštuonis mėnesius dirbo Oulu mieste įsikūrusiame klube JS „Hercules“. Jis talkino klubo A ir B komandų vartininkų treneriams ir treniravo klubo akademijos U13, U14, U15, U17 komandų vartininkus. Sezoną vilnietis užbaigė kitame Suomijos klube IF „Gnistan“,ten jis buvo atsakingas už jaunų vartininkų tobulėjimą.

„Didžiausia priežastis kodėl pasirinkau tęsti savo karjerą „Hegelmann“ klube – trenerių kolektyvas. Su Andrium Skerla yra tekę dirbti jaunimo rinktinėse, su asistentais teko ne vieną karta diskutuoti taktiniais ar analitiniais klausimais. Iš karto supratau, jog tai bus puiki vieta augti kaip treneriui“, – apie tai kaip prisijungė prie mėlynai baltų pasakojo A. Skaržauskas.

„Hegelmann“ pasirengimą naujam sezonui pradėjo pirmadienį, o sausio 20 dieną sužais pirmąsias kontrolines rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.