Į Šiaulius keliasi Latvijos nacionalinės rinktinės puolėjas

Pergalingai kontrolinių rungtynių ciklą praėjusį savaitgalį pradėjusi futbolo akademija „Šiauliai“ sulaukė dar vieno komandos papildymo – 6-uoju šio tarpsezonio naujoku tapo nacionalinės Latvijos rinktinės puolėjas Davis Ikaunieks.

 Davis Ikaunieks<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Davis Ikaunieks<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

siauliaifa.lt

2024-01-22 21:52

Iš kaimyninės Latvijos kilęs Davis dalį savo profesionalaus futbolininko karjeros praleido Čekijoje, o į Šiaulius puolėjas atvyksta iš aukščiausioje šios šalies futbolo lygoje besivaržančios FK „Jablonec“ ekipos, su kuria 2018 metų sezone rungtyniavo „UEFA Europos lygos“ turnyro grupių etape.

Į žaidimą atakoje orientuotas latvis savo karjerą pradėjo tuo metu dar gyvavusioje „Liepajas Metalurgs“ klubo sistemoje. Vėliau „Šiaulių“ komandos naujokas persikėlė į naujai įkurtą „Liepaja“ futbolo klubą, kuriame švietė turbūt ryškiausiomis spalvomis karjeroje. Futbolininkas 2015 metų sezone tapo Latvijos čempionu bei pelnęs 15 įvarčių ir atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus buvo pripažintas rezultatyviausiu aukščiausios šalies futbolo lygos futbolininku.

Po sėkmingo laiko Liepojoje, 6-ojo komandos naujoko karjera pakrypo į Čekiją, kur 2 sezonus vilkėjo aukščiausiame šalies divizione rungtyniavusios Jyhlavos „Vysočina“ ekipos marškinėlius. Joje futbolininkas iš viso sužaidė 60 rungtynių, pelnė 19 įvarčių ir atliko 9 rez. perdavimus savo komandos draugams.

Vėliau žaidėjas atkreipė „Jablonec“ klubo dėmesį, su kuriuo latvis pasirašė 3 metus trukusią sutartį. Tiesa, naujajam šiauliečių ekipos nariui laikas Jablonece buvo gana banguotas – klubas pastarąjį nuomojo Čekijos „Fastav“, „Mlada Boleslav“ bei Latvijos „RFS“ ir „Liepaja“ ekipoms. Nepaisant to, paskutine karjeros stotele tapusioje Jabloneco miesto ekipoje žaidėjas iš viso sužaidė 51 rungtynes, pelnė 3 įvarčius ir atliko tiek pat rez. perdavimų.

Pirmuoju latviu FA „Šiauliai“ ekipos istorijoje tapęs Davis taip pat buvo kviečiamas į visas jaunimo grupių rinktines, o šiuo metu yra ir nacionalinės Latvijos vyrų rinktinės narys. Futbolininkas gimtąją šalį reprezentuojančius marškinėlius iš viso yra užsivilkęs 44 kartus ir penkiskart pasižymėjęs įvarčiu.

Negana to, 2018 metais žaidėjas buvo pripažintas ir geriausiu Latvijos futbolininku.

„Na, jeigu atvirai, tai iš pradžių galbūt šiek tiek jaudinausi dėlto kaip mane priims nauji komandos draugai, bet įžengus pro rūbinės duris visi mane šiltai pasitiko, tad greitai tas jaudulys ir dingo, o iš tikrųjų tai buvau maloniai nustebintas. Matosi, jog komandoje vyrauja išties puiki atmosfera.

Prieš prisijungiant prie šios ekipos žinojau galbūt tik Simoną Paulių, nes yra tekę prieš jį rungtyniauti, kai jis dar rungtyniavo Latvijos čempionate. Šiandien teko jau pabendrauti su ne vienu šios komandos nariu, visi malonūs ir draugiški, tad, manau, adaptacija prailgti neturėtų.

Kalbant apie organizaciją, tai iš pačios futbolo bendruomenės teko girdėti išties gerų atsiliepimų. Man patiko jos su kiekvienais metais augantys tikslai, ambicijos ir rezultatai. Viena iš esminių detalių yra ta, jog joje vyrauja geras mikroklimatas, o tai mano nuomone yra labai svarbu. Manau, jog saulės miesto akademijos laukia išties šviesi ateitis.

Laikas Čekijoje davė man daug dalykų – buvo ir gerų momentų, buvo ir prastesnių, tačiau nepaisant to, bet kokia patirtis yra gera patirtis. Labai paaugau kaip futbolininkas, nes rungtyniavau keliose šios šalies ekipose, todėl teko susipažinti su skirtingų trenerių žaidimo filosofijomis.

Nelabai mėgstu prieš sezono pradžias kalbėti apie kažkokius asmeninius tikslus. Esu čia tam, jog padėčiau komandai pasiekti pačius aukščiausius tikslus, todėl tą ir sieksiu kiekvienam šios organizacijos bendruomenės nariui ir įrodyti. Viskas yra pasiekiama žingsnis po žingsnio, tiesiog tam dalykui reikia kantrybės. Tikiuosi, jog komandos aistruoliai gausiai rinksis palaikyti savo miesto komandos. Pirmyn, Šiauliai!“,– teigė komandą sustiprinęs D. Ikaunieks.

6-asis komandos naujokas artėjančiame sezone vilkės 10-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.