Nusikaltėlius subūrusiam ir galimai buvusio LLF prezidento sumušimą užsakiusiam Lietuvos futbolo šului gresia 20 metų kalėjimo

Buvusiam Lietuvos vaikų ir jaunimo futbolo asociacijos prezidentui, Lietuvos jaunimo rinktinių treneriui, o pastaruoju metu su „Kauno Žalgirio“ jaunimu dirbusiam Vytautui Vaškūnui gresia 20 metų nelaisvės, skelbia sportas.lt.

Vytautas Vaškūnas
Vytautas Vaškūnas
Vytautas Vaškūnas
Vytautas Vaškūnas
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 22, 2024, 1:25 PM, atnaujinta Jan 22, 2024, 1:31 PM

Spalio pabaigoje dviem mėnesiams suimtas futbolo funkcionierius buvo kaltinamas prieš dešimtmetį Kaune surengęs žiaurų išpuolį prieš buvusį Lietuvos futbolo federacijos prezidentą Liutaurą Varanavičių.

2013 metų kovą L.Varanavičius buvo smarkiai sumuštas prie namų. 12 metų Lietuvos futbolo federacijai vadovavusį L. Varanavičių kovo 7 dieną apie 21.25 val. S.Daukanto gatvėje sumušė pribėgę keli nepažįstami jaunuoliai – vyras buvo mušamas beisbolo lazdomis.

Lietuvos futbolo federacijos prezidento pareigas L.Varanavičius ėjo nuo 2000 m. iki 2012 m. Jo vietą užėmė su šešėliniu pasauliu siejamas Julius Kvedaras.

Paaiškėjus naujoms aplinkybėms, V.Vaškūno suėmimas pratęstas. Prie buvusių kaltinimų dar prisidėjo ir vadovavimas nusikalstamam susivienijimui, tikina žurnalistas Aurimas Budraitis.

Tačiau galutiniai įtarimai bylos figurantui dar nepateikti.

Konstatuojama, kad byloje figūruoja ir buvęs LFF prezidentas J.Kvedaras, iš kurio namų pareigūnai konfiskavo legaliai laikytus ginklus.

LFF vadovaujant J.Kvedarui, V.Vaškūnas buvo išrinktas Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacijos prezidentu.

Visgi pasikeitus valdžiai V.Vaškūnas buvo pašalintas LFF VK narių, o Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacija buvo pašalinta iš LFF narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.