UEFA Čempionų lygos aštuntfinaliuose – dramatiška „Porto“ pergalė ir lygiosios Italijoje

Trečiadienio vakarą įvyko dvejos UEFA čempionų lygos aštuntfinalių rungtynės, kuriose buvo užfiksuota dramatiška Porto „Porto“ pergalė prieš Londono „Arsenal“ bei Neapolio „Napoli“ ir Barselonos „Barcelona“ lygiosios. Atsakomieji šių ekipų aštuntfinalio mūšiai įvyks kovo 12 d. Londone ir Barselonoje.

 Galeno ir Robertas Lewandowskis<br> IMAGO/ZUMAPress.com/SPO/Scanpix nuotr.
 Galeno ir Robertas Lewandowskis<br> IMAGO/ZUMAPress.com/SPO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2024, 9:53 PM, atnaujinta Feb 22, 2024, 12:14 AM

Estadio do Dragao stadione „Porto“ namuose įveikė prieš „Arsenal“ futbolininkus.

Portugalijoje – Londono klubas kontroliavo pirmąją mačo dalį. Anglijos ekipa pirmoje pusėje su kamuoliu buvo net 68 procentus laiko, kai jų varžovai – vos 32. Visgi dominavimas ir dažnas buvimas su kamuoliu „Arsenal“ nepadėjo, kadangi abi ekipos į vartų plotą smūgiavo po tiek pat kartų (4) ir po pirmosios mačo dalies rezultatas buvo lygus (0:0).

Antroje rungtynių pusėje ir toliau didžiąją laiko dalį kamuolį kontroliavo Londono ekipa.

Visgi į lemiamą šturmą „Porto“ stojo mačo pabaigoje, kuomet per teisėjo pridėtą laiką (90+4) įvartį į Londono ekipos vartus įmušė brazilas Galeno.

Per likusį teisėjų pridėtą laiką svečiams atsakyti tikslius smūgiu nepavyko ir galop pergalę Portugalijoje (1:0) šventė aikštelės šeimininkai „Porto“, kurie į priešų teritoriją keliaus su vieno įvarčio pranašumu.

„Porto“ grupių etape rungtyniavo H grupėje, kurioje su 4 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais užėmė 2 vietą. Į priekį portugalų klubas užleido tik „Barcelona“ vienuolikę, prieš kurią dukart grupių etape „Porto“ pralaimėjo.

Tuo tarpu „Arsenal“ A grupėje su 4 pergalėmis, lygiosiomis ir pralaimėjimu rikiavosi pirmoje vietoje. Vienintelį pralaimėjimą UEFA čempionų lygoje Londono futbolininkams išrašė „Lens“ vienuolikė.

Tuo tarpu kitame mače Neapolio Stadio Diego Armando Maradona stadione „Napoli“ išplėšė lygiąsias prieš svečius iš Barselonos.

Pirmoje mačo pusėje abi ekipos statistiškai atrodė panašiai – „Barcelona“ kiek daugiau kontroliavo kamuolį prieš „Napoli“ (53 proc. laiko prieš 47), tačiau šioje kategorijoje viskas pasikeitė tik antroje kėlinio dalyje, kuomet dažniau savo atakas regzti ir būti su kamuoliu pradėjo aikštelės šeimininkai.

Įdomu, kad per pirmąją rungtynių pusę į vartų plotą Katalonijos ekipa smūgiavo net 7 kartus, kai aikštelės šeimininkai „Napoli“ futbolininkai nesmūgiavo nė karto.

7-ąją minutę „Barcelona“ taranavo aikštelės šeimininkų vartus, tačiau pranašumo situacijoje puolime svečiams įmušti nepavyko.

21-ąją mačo minutę lenkas Robertas Lewandowskis gavo puikų perdavimą iš komandos draugo, tačiau jo kamuolys, kurį puolėjas siuntė link vartų, buvo atremtas „Napoli“ vartininkas.

Po minutės vėl Katalonijos futbolininkai šturmavo „Napoli“ vartus, tačiau vėl Alexas Meretas puikiai saugojo aikštelės šeimininkų vartus.

Nepaisant visų katalonų bandymų, pirmoji mačo dalis baigėsi taikiai (0:0).

Antroje mačo pusėje abi ekipos keitėsi atakomis, tačiau itin svarbus šokis su kamuoliu įvyko 60-ąją minutę, kuomet R.Lewandowskis dešine koja įkalė įvartį į „Napoli“ vartus ir išvėdė katalonų klubą į priekį (1:0). Tai buvo vos antrasis lenko įvartis šio sezono Čempionų lygoje.

A.Meretas vėl dirbo puikiai prie savųjų vartų. Pedri iš ypač toli smūgiavo, tačiau „Napoli“ vartininkas 65-ąją rungtynių minutę atrėmė „Barcelona“ futbolininko smūgį.

Victoras Osimhenas 75-ąją minutę atsakė išlyginamuoju smūgiu. Neapolio klubo futbolininkas pasinaudojo tuo, kad jo tiesioginis oponentas suklupo ir galop smūgiavo dešine koja į vartus bei išlygino mačo rezultatą (1:1). Tai buvo bene pirmoji reali aikštelės šeimininkų proga.

Po praleisto įvarčio dažniau kamuolį kontroliavo aikštelės šeimininkai, o Katalonijos vienuolikė iš puolančiųjų labiau perėjo prie besiginančios komandos vaidmens. Galop mačas Neapolyje baigėsi taikiu rezultatu (1:1).

„Napoli“ grupių etape varžėsi C grupėje, kurioje užėmė antrąją vietą ir į priekį užleido tik karališkąjį Madrido „Real“ klubą.

Neapolio futbolininkai grupių etape iškovojo 3 pergales, kartą sužaidė lygiosiomis ir dukart pralaimėjo. Italijos klubas abi nesėkmes patyrė prieš „Real“, o lygiosiomis sužaidė su Berlyno „Union Berlin“ klubu.

Tuo tarpu „Barcelona“ vienuolikė rungėsi H grupėje, kurioje su 4 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais užėmė pirmąją vietą.

Katalonijos ekipa po kartą krito prieš Donetsko „Shakhtar“ ir Antverpeno futbolininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.