Cirkas Turkijos Supertaurės finale – „Fenerbahce“ praleido įvartį jau 1-ąją minutę ir išėjo iš aikštės

Turkijos Supertaurės finalo rungtynės baigėsi neįtikėtinu skandalu – vienas klubas pasitraukė iš dvikovos jau 1-ąją minutę, o kitas – šeštąją minutę laikė rankose taurę.

„Fenerbahce“ jaunieji futbolininkai išėjo iš Turkijos Supertaurės dvikovos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
„Fenerbahce“ jaunieji futbolininkai išėjo iš Turkijos Supertaurės dvikovos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2024, 12:16 PM

Sekmadienį Supertaurės finale turėjo susikauti Stambulo „Galatasaray“ ir Stambulo „Fenerbahce“ komandos.

Dar prieš šią dvikovą „Fenerbahce“ ekipos vadovai paprašė Turkijos federacijos valdžios, kad ši atidėtų taurės finalą, nes komandai reikia pasirengti šios savaitės Europos Konferencijų taurės ketvirtfinalio akistatai su graikų Pirėjo „Olympiakos“.

Tačiau prašymas buvo atmestas. Tuomet „Fenerbahce“ pranešė, kad nenori diskvalifikacijos ir žais ne pagrindine sudėtimi, o ekipai atstovaus devyniolikmečiai. Jie dar sekmadienį per pietus kovojo dublerių čempionate ir lėktuvu po pietų pasiekė Sanliurfos miestą, kur ir buvo žaidžiamas finalas.

Pirmąja mačo minutę „Galatasaray“ žaidėjas Mauro Icardi pelnė įvartį, o kai kamuolys buvo vėl aikštės viduryje, „Fenerbahce“ ekipai vadovavęs jaunimo sistemos treneris Zekis Muratas Gele parodė, kad futbolininkai eitų į persirengimo kambarį. Ekipa aikštėje daugiau nepasirodė.

„Fenarbahce“ ekipa išėjo, o jau šeštąją mačo minutę „Galatasaray“ gavo į rankas Supertaurę ir pradėjo švęsti.

Norėdami nepalikti savo sirgalių be rungtynių, taurės savininkas pasidalino į dvi komandas, pajungė atsarginius žaidėjus ir sužaidė treniruotės pobūdžio akistatą. Įdomu, kad teisėju aikštėje buvo „Galatasaray“ klubo stratego asistentas.

Abi šios komandos ir toliau kovoja dėl Turkijos čempiono titulo: „Galatasaray“ su 84 taškais yra pirma, o „Fenerbahce“ su 82 taškais – antra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.