Didysis Cristiano Ronaldo klausimas „Euro 2024“ arenoje: treneris vis kartoja – „nėra problemų“

Jau savaitgalį startuosiantis 2024 metų Europos futbolo čempionatas yra pilnas įvairiausių įdomybių ir intrigų, o viena gardžiausių jų – ir visą Portugaliją kamuojantis klausimas: ką daryti su Cristiano Ronaldo?

 Cristiano Ronaldo.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Cristiano Ronaldo.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Cristiano Ronaldo.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Cristiano Ronaldo.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Cristiano Ronaldo.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Cristiano Ronaldo.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Cristiano Ronaldo.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Cristiano Ronaldo.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Cristiano Ronaldo.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Cristiano Ronaldo.<br> EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 11, 2024, 4:58 PM, atnaujinta Jun 11, 2024, 4:59 PM

37-erių vienas geriausių futbolininkų istorijoje įspūdingiausius laikus yra palikęs už nugaros, tačiau nėra jokių abejonių – visos rinktinės norėtų turėti tokį žaidėją. Kita vertus, ar tikrai visos rinktinės CR7 suteiktų vietą startinėje sudėtyje?

Portugalijos rinktinės treneris Roberto Martinezas pasiruošimo Europos čempionatui metu jau pažėrė ir užuominų, kad yra pasiruošęs pro akis praleisti C.Ronaldo gynybos trūkumus.

Saudo Arabijoje „Al-Nassr“ klube rungtyniaujantis C.Ronaldo niekada negarsėjo savo atsidavimu gynybai, nors dažnai ir turėdavo spausti varžovus priekyje. Būtent gebėjimas apsiginti ir kelia daugiausia abejonių, ar C.Ronaldo turėtų žaisti startinėje sudėtyje.

Bet vienų iš „Euro 2024“ favoritų treneris R.Martinezas stoja į C.Ronaldo pusę.

„Mums labai svarbu, kad visi 11 žaidėjų ir atakuotų, ir gintųsi. Cristiano turi neįtikėtiną patirį. Nėra kito žaidėjo su tokia patirtimi. Tai futbolininkas, labai gerai žinantis, kaip išnaudoti erdves ir yra ypatingas atakų užbaigėjas, ypatingas futbolininkas. Cristiano susitelkimas, reakcija į pralaimėjimą ir gynybos pozicijos per pastaruosius 11 mačų buvo tobuli. Man nėra jokių abejonių. Jokio nerimo“, – sakė su Belgijos vyrų futbolo rinktine 2018 metų pasaulio čempionate trečiąją vietą užėmęs 50 metų specialistas iš Ispanijos.

2023 metais Portugalijos rinktinės vairą pėrėmęs R.Martinezas atmušinėjo ir klausimus, ar C.Ronaldo vis dar gali atlaikyti Europos čempionato krūvį, kur rungtynės yra greitos ir kietos.

„Kiekvienos rungynės turi skirtingus elementus. C.Ronaldo praėjusį sezoną įmušė 51 įvartį ir neturėjo jokių problemų žaisdamas. Jis žaidė įvairiuose turnyruose. Manau, kad problemų nėra, bet mes viską vertinsime realiu laiku“, – teigė R.Martinezas.

Portugalijos rinktinė „Euro 2024“ batalijas pradės birželio 18 dieną, kai susitiks su Čekijos rinktine. F grupėje žaidžia ir Turkija, Sakartvelas.

C.Ronaldo Portugalijos vyrų rinktinėje žaidžia nuo 2003 metų. 2016 metais jis su Portugalijos rinktine tapo Europos čempionu.

2018–2019 metais jis kartu su Portugalijos rinktine triumfavo UEFA Tautų lygoje.

Per savo karjerą Portugalijos rinktinėje jis oficialiose rungtynėse yra įmušęs 128 įvarčius.

Parengta pagal goal.com informaciją.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.