EUROLYGA 2023

Kauno „LKKA-Atleto“ treneris E. Nickus: „Sukursime gerą lietuvišką komandą“

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) debiutuosiančios Kauno „LKKA-Atleto“ komandos vyriausiasis treneris Edas Nickus savo ekipoje nenorėtų matyti legionierių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2012, 8:16 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:02 PM

„Manau, kad mes sukursime gerą lietuvišką komandą, bet mums reikia daug dirbti ir norėti laimėti labiau, nei visos kitos komandos. Lietuviai gali dabar ir įrodyti, gali jie žaisti ar ne“, - basketnews.lt. teigė E. Nickus.

E. Nickus atskleidė, jog didžiausia ekipos problema – įžaidėjai.

„Tikrai labai anksti pradėjome ruoštis, nes likimas šį sezoną mus nustūmė į Lietuvos krepšinio lygą (LKL). Ko gero, būsime viena jauniausių komandų. Tikrai nesiruošiame pirkti kitų šalių sportininkų. Norėčiau, kad komandoje būtų vien lietuviai, kurie turi savo tikslą ir mato perspektyvą.

 Komandai dar trūksta fizinio parengimo, mąstymo ir žaidimo patirties. Dirbame intensyviai, bet mums bus labai sudėtinga. Šeštadienį traumą patyrė vienas startinio penketo žaidėjas Šarūnas Vingelis. Gali būti taip, kad mes jo nebepamatysime ir visą sezoną. Esame priversti ieškoti naujo įžaidėjo, kuris mums padėtų, nes Matas Sapiega išvažiavo mokytis į Olandiją“, - kalbėjo E. Nickus.

 - Ar finansiškai galite sau leisti pasipildyti sudėtį? 

– Be abejonės. Aš bandysiu kalbėtis su tais žaidėjais, kurie ankščiau jau žaidė komandoje ir ją pažįsta. Rugsėjo 28 dieną jau reikia pradėti žaisti. Visi likę žaidėjai yra sveiki ir pasiruošę. Noro jie turi, o tobulėjimui nėra ribų. 

– Ar turi pagrindo kalbos, kad kitą sezoną namų rungtynes žaisite Kauno sporto halėje?

– Be abejonės, turi pagrindo. Ketvirtadienį susitiksime su miesto, LKKA ir federacijos vadovais ir spręsime klausimus, kur žaisime, kaip vadinsimės ir kas komandoje rungtyniaus. Po šio ketvirtadienio žinosime šiuos atsakymus. Labai didelė tikimybė, kad žaisime Kauno sporto halėje. 

– Praėjusį sezoną halėje rungtyniavo Kauno „Viči-Aistės“, bet jos savivaldybei turėjo sumokėti 86 000 lt sumą už nuomą. Ar jums būtų tos pačios sąlygos?

– Manau, kad mums tiek tikrai nereikės mokėti. Neturime tokių pinigų. Neatmetame galimybės žaisti Garliavoje ar Sabonio krepšinio centre. Priklausys nuo to, kur mums bus palankesnės sąlygos. Esu labai dėkingas Kauno rajono merui ponui Valerijui Makūnui, kuris mums praėjusį sezoną sudarė sąlygas rungtyniauti Garliavoje, kur yra tiesiog puiki salė. Mums ten pavyko tapti NKL čempionais, todėl ir dabar neatmetame šios arenos, kaip galimo varianto.

– Ar legionieriams sakote – ne?

–  Šiuo metu, tikrai - ne. Lietuviai gali dabar ir įrodyti, gali jie žaisti ar ne. Kaip nebūtų keista, pati didžiausia Lietuvos krepšinio problema yra įžaidėjai. Tai kamuoja ir mus, todėl dar vieno įžaidėjo mums labai reikia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.