EUROLYGA 2023

J. Kazlauskas asistentais Lietuvos rinktinėje pasirinko D. Maskoliūną, E. Kandratavičių ir B. Matkevičių

Jonas Kazlauskas jau pasirinko savo asistentus. Lietuvos rinktinės treneriui turėtų talkinti Darius Maskoliūnas ir Maskvos CSKA klube dirbantys Evaldas Kandratavičius ir Benas Matkevičius.

Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis („Lietuvos rytas“)

Nov 27, 2012, 3:29 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:03 AM

J. Kazlauskas atostogavo Graikijoje, kai prieš savaitę Slovėnijoje buvo traukiami 2013 metų Europos čempionato burtai.

Nors iki svarbiausio kitų metų vyrų krepšinio turnyro dar liko 10 mėnesių, po 11 metų pertraukos prie nacionalinės ekipos vairo grįžęs treneris jau ruošiasi šiam išbandymui.

Pastarąją savaitę grįžęs į Vilnių ir 58-ąjį gimtadienį paminėjęs J.Kazlauskas beveik suformavo naująjį Lietuvos rinktinės štabą.

„Lietuvos ryto” žiniomis, vienu rinktinės trenerio asistentų turėtų būti D. Maskoliūnas, fizinio rengimo treneriu – E. Kandratavičius, o treneriu skautu – B. Matkevičius.

Kartu laimėjo Eurolygą

Naujasis Lietuvos rinktinės štabas nėra didelė staigmena tiems, kurie seka J.Kazlausko karjerą ir yra susidūrę su jo krepšinio filosofija, darbo principais ir pasirinktomis gyvenimo vertybėmis.

Natūralu, kad Lietuvos rinktinės trenerio žvilgsnis pirmiausia nukrypo į tuos, su kuriais jam jau teko dirbti kartu.

D. Maskoliūnas buvo kertinis jo komandų žaidėjas tuomet, kai J. Kazlauskas dar treniravo Kauno „Žalgirį” ir 1997–2001 metais pirmąsyk vadovavo nacionalinei ekipai.

Dabartinis Vilniaus „Lietuvos ryto” treneris kartu su J.Kazlausku ne tik laimėjo R. Saportos taurę, užkopė į Eurolygos viršūnę ir iškovojo Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzą.

D. Maskoliūnas buvo ir „Žalgirio”, ir tų laikų Lietuvos rinktinės kapitonas, todėl J.Kazlauskas dabar neatsitiktinai vėl prisiminė savo auklėtinį, kurio autoritetu pasitikėjo jau prieš dešimtmetį.

„Mūsų mokytojai prisidėjo ir galbūt suteikė postūmį pasirinkti tokį kelią. Ir J.Kazlauskas yra tikrai nemažai prie to prisidėjęs, – neslėpė D. Maskoliūnas, kai su sostinės klubo komanda šį pavasarį Stambule laimėjo Eurolygos jaunimo komandų turnyrą. – Jis mus ne tik akademiškai mokė paties krepšinio.

Sunku žodžiais įvertinti jo nuopelnus. Vienareikšmiškai tai žmogus, padaręs didžiausią įtaką mano, kaip profesionalo, karjerai. Vienareikšmiškai.”

Drauge dirbo Maskvoje

J. Kazlauskas puikiai pažįsta ir fizinio rengimo trenerį E. Kandratavičių.

Nors 38-erių alytiškį į Lietuvos rinktinę dar 2010-aisiais pirmasis atsivedė Kęstutis Kemzūra, Rusijoje iki tol gerą vardą pelniusį fizinio rengimo specialistą J. Kazlauskas prieš pusantrų metų pats buvo pasikvietęs dirbti į Maskvos CSKA.

„Prisiminkite 2010-ųjų pasaulio pirmenybes: buvo rungtynių, kuriose Lietuvos rinktinė atsilikdavo 15–17 taškų. Bet po to ji sugebėdavo taip pridėti galios ir dar greičiau bėgti.

Prisiminkite, kaip ji sumindė Serbijos rinktinę, – buvusį K. Kemzūros fizinio rengimo trenerį rusams gyrė J.Kazlauskas. – Daug klausinėjau žaidėjų, su kuriais Evaldui teko dirbti, ir išgirdau tik pačius geriausius atsiliepimus.”

Nors po 2011–2012 m. sezono J. Kazlauskas atsisveikino su Maskvos komanda, CSKA vairą šią vasarą perėmęs Ettore Messina pasiliko fizinio rengimo trenerį iš Lietuvos.

„Jis yra vienas geriausių savo srities specialistų Europoje”, – komplimentus alytiškiui pastarąją savaitę žarstė ir CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas.

Teks tartis su CSKA klubu

Kartu su fizinio rengimo treneriu iš Rusijos į Lietuvos rinktinę turėtų atvykti ir skautas B.Matkevičius.

Dar stojęs prie CSKA vairo J. Kazlauskas į Maskvą pasikvietė šį jauną 29-erių specialistą, buvusio savo komandos draugo iš Vilniaus „Statybos” laikų Vilmanto Matkevičiaus sūnų.

„Pasitikiu šiais žmonėmis, todėl juos surinkau, – dirbdamas CSKA treneriu neslėpė J. Kazlauskas. – Beną pažįstu seniai. Kadaise jis buvo perspektyvus krepšininkas, išvažiavo mokytis į Ameriką, o baigęs koledžą 6 metus dirbo skautu Vokietijoje”.

2012-ųjų vasarą B. Matkevičius pratęsė sutartį su Rusijos čempionais, nors prie CSKA vairo jų tautietį ir pakeitė E. Messina.

„Benas mūsų klube nepaprastai tobulėja. Prieš pusantrų metų jis pradėjo beveik nuo nulio, o dabar jis turi puikią reputaciją ne tik Europoje, bet ir NBA, į kurią taip dirbdamas anksčiau ar vėliau būtinai išvažiuos”, – žavėjosi lietuvio darbu ir CSKA prezidentas A. Vatutinas.

Tiesa, J. Kazlauskui dar teks susitarti su Rusijos klubu, kad šis 2013-ųjų vasarą išleistų lietuvius į šalies rinktinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.