EUROLYGA 2023

Algų negaunantys „Sakalų“ krepšininkai ketina nevykti į varžybas

Vilniaus „Sakalų“ komandos narių kantrybės taurės – perpildytos. Atlyginimų šį sezoną negaunantys krepšininkai sutarė nevykti į rungtynes kitą savaitę, jei nebus pradėti mokėti įsiskolinimai. Apie tai praneša portalas „BasketNews.lt“.

Vilniaus „Sakalų“ krepšininkai kitą savaitę ketina nevykti į LKL rungtynes.<br>BC „Sakalai"
Vilniaus „Sakalų“ krepšininkai kitą savaitę ketina nevykti į LKL rungtynes.<br>BC „Sakalai"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 1, 2012, 4:30 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:16 PM

„Sakalų“ ekipos strategas Romualdas Petronis teigė, jog komanda šeštadienį dar žais Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtynes, tačiau kitą savaitę krepšininkai nekeliaus į uostamiestį, kur turėtų Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) jėgas išmėginti su „Neptūnu“. „Pažiūrėkite į kalendorių – šiandien gruodžio 1 d. Ir žaidėjai, ir treneriai šį sezoną dar negavo nė vieno atlyginimo“, - kalbėjo R. Petronis. „Sakalų“ vadovas Vytautas Kiaušas nekomentavo artimiausių komandos planų. Šią savaitę „Sakalai“ jau buvo atsidūrę dėmesio centre dėl finansinių problemų. BBL vadovai iškėlė klubui ultimatumą – arba bus padengta dalis skolos, arba Vilniaus ekipa bus šalinama iš turnyro.

Iki trečiadienį vykusių rungtynių su Kėdainių „Nevėžiu“ BBL sulaukė dalies skolos ir antrajai sostinės komandai leido tęsti dalyvavimą čempionate. „Sakalai“ tą vakarą pademonstravo kovingumą ir 89:81 nugalėjo „Nevėžį“. Tačiau treneris neberanda, kaip motyvuoti krepšininkų kitoms rungtynėms.   LKL generalinis direktorius Linas Gilys norėtų išvengti „Sakalų“ krepšininkų protesto, viliasi, jog klubas greitu metu ras naujus investuotojus.

„Geriau, kad LKL rungtynių boikoto neįvyktų. Kitu atveju, lyga reaguos pagal nuostatus. Neatvykimas į rungtynes reikštų techninį pralaimėjimą ir 20 tūkst. litų baudą. Kiek žinau, klube vyksta vyksta postūmiai. Vytautas Kiaušas tikisi rasti kažkokių investuotojų. Turiu vilties, kad situacija susitvarkys“, - teigia LKL generalinis direktorius. Šį sezoną „Sakalai“ per septynerias BBL rungtynes laimėjo keturiskart, o LKL pirmenybėse per šešias dvikovas šventė vieną pergalę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.