EUROLYGA 2023

Rusijos moterų krepšinio rinktinės treneriu tapo A. Vainauskas

Rusijos nacionalinės moterų krepšinio rinktinės trenerio postas atiteko Alfredui Vainauskui. Krepšinio specialistas iš Lietuvos sutiko treniruoti geriausias Rusijos krepšininkes, rašo Rusijos žiniasklaida, pasiremdama su derybų organizavimu susijusiais šaltiniais.

A. Vainauskas yra dirbęs su Lietuvos moterų krepšinio rinktine.<br>M. Kulbis
A. Vainauskas yra dirbęs su Lietuvos moterų krepšinio rinktine.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-12-24 12:29, atnaujinta 2018-03-14 10:49

51 metų Alfredas Vainauskas kartu su Sauliumi Vadopalu treniruoja Kursko „Dinamo“ komandą, kurioje žaidžia viena iš Lietuvos moterų krepšinio rinktinės lyderių Aušra Bimbaitė.

Rusijos krepšinio federacija nusprendė imtis permainų, kai Londono olimpinėse moterų krepšinio rinktinė užėmė ketvirtąją vietą. Federacijos vadovai buvo nepatenkinti, kad komanda neiškovojo medalių. Todėl sutartis su Borisu Sokolovskiu po žaidynių nebuvo pratęsta ir trenerio vieta liko laisva.

Manoma, kad oficiali žinia apie naujus Rusijos krepšinio rinktinių trenerius bus paskelbta po Rusijos krepšinio federacijos posėdžio pirmadienį.

Rusų žiniasklaida rašo, kad A. Vainauskas turėtų dirbti visą ketverių metų olimpinį ciklą - sutartis galiotų iki 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiados pabaigos.

Pats A. Vainauskas žurnalistams patvirtino, kad vyksta derybos su Rusijos krepšinio federacija, tačiau neatskleidė, kaip baigėsi procesas - faktas apie sutarties pasirašymą dar nepatvirtintas.

Kursko "Dinamo" komandos pagrindiniu treneriu lietuvis tapo 2011 metais - iki tol kelis metus buvo komandos trenerio asistentas. A. Vainauskas nustebino krepšinio specialistus, kai su klubu praėjusį sezoną laimėjo moterų krepšinio Europos taurės turnyrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.