EUROLYGA

„Kvailių penketuke“ - negarbinga C. Butlerio kova su J. Valančiūnu

NBA apžvalgininkams pro akis neprasprūdo epizodas, kai Los Andželo „Clippers“ puolėjas Caronas Butleris atėmė kamuolį iš Jono Valančiūno. Nors pergalinga „Raptors“ persvara buvo akivaizdi ir tiksėjo paskutinės rungtynių sekundės, 32 metų C. Butleris nusprendė pagerinti savo statistikos rodiklius ir pamiršęs garbingos kovos taisykles apgavo 20-metį vidurio puolėją iš Lietuvos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-08 16:20, atnaujinta 2018-03-12 08:03

Už tai gudragalvis C. Butleris tapo interneto pajuokos objektu - sportininko poelgį NBA legenda Shaquille'as O'Nealas įtraukė savo „kvailių penketuką“.

NBA TV žiūrovai gali išrinkti, kuris iš Sh. O'Nealo išrinktų epizodų yra pats kvailiausias, nors apžvalgininkai jau dabar sutinka, kad į gynybą po netaiklaus tritaškio nusprendęs negrįžti Johnas Wallas ar kamuolį virš lentos nušveitęs Rogeris Masonas nepasirodė tokie idiotai kaip C. Butleris, kurį krepšinio sirgaliai mėgsta už taiklių tritaškių serijas.

Paskutinė „Clippers“ ataka per mačą su „Raptors“ ilgam įsimins ir krepšinio aistruoliams, ir patirtį NBA kaupiančiam J. Valančiūnui.

Per paskutinę „Raptors“ ataką aukštaūgis lietuvis neskubėjo prie krepšio ir aikštės viduryje laikydamas kamuolį laukė mačo pabaigą skelbiančios sirenos. C. Butleris priėjo prie jo ir ištiesė ranką, tarsi norėdamas pasveikinti su pergale. J. Valančiūnas reagavo draugiškai ir taip pat ištiesė ranką pasisveikinti. Tada varžovas išlupo kamuolį lietuviui iš rankų, strimgalviais nurūko prie krepšio ir pelnė du nieko nelemiančius taškus.

Lyg saldainį iš vaiko atėmęs C. Butleris neslėpė džiaugsmo, o J. Valančiūnas žiūrėjo į varžovą neslėpdamas nuostabos ir apmaudo.

Jaunasis vidurio puolėjas suprato, kad garbingo žaidimo principus toli gražu suvokia ne visos NBA žvaigždės.

„Raptors“ tose rungtynėse 98:73 nugalėjo vieną Vakarų konferencijos lyderių „Clippers“ komandą.

Po traumos atsigavęs  J. Valančiūnas žaidė 13 minučių, per kurias taškų nepelnė, prametė dvitaškį, atkovojo 3 kamuolius, du kartus suklydo ir prasižengė 5 kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.