EUROLYGA 2023

Vilniuje - taurės moterų finalo ketverto turnyras

Finalo ketverto turnyro tvarkaraštis:

Vilniaus „Kibirkštis“ ekipos krepšininkės susitiks su Vilniaus „Jaunųjų talentų“ komanda.<br>bckibirkstis.lt
Vilniaus „Kibirkštis“ ekipos krepšininkės susitiks su Vilniaus „Jaunųjų talentų“ komanda.<br>bckibirkstis.lt
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 22, 2013, 3:34 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 7:04 AM

Pirmajame pusfinalio susitikime (16.30 val.) jėgas išmėgins į LMKL čempionato medalius nusitaikiusios Kauno rajono „Sirenos“ ir Klaipėdos „Fortūnos“ ekipos.

Abiejų komandų vyriausieji treneriai tvirtina, kad jų auklėtinės turi geras galimybes patekti į finalą.

LMKL čempionate kaunietės šiuo metu užima antrąją vietą, o klaipėdietės - trečiąją. Tačiau komandas skiria vos viena pergalė: „Sirenos“ per 21 rungtynes iškovojo 16 pergalių, „Fortūna“ 15.

Visas tarpusavio dvikovas LMKL čempionate laimėjo Kauno rajono ekipa. Savo aikštėje ji nugalėjo 88:66 ir 69:58, o išvykoje 82:79. Dar kartą komandos susitiko DNB LKF taurės turnyro II etape ir tąsyk pergalę šventė jau savo aikštėje žaidusios klaipėdietės 69:61.

„Sirenas“ šį sezoną į priekį veda visiems gerai žinoma vidurio puolėja Iveta Šalkauskė. Po ilgos pertraukos rungtyniauti į Lietuvą sugrįžusi aukštaūgė vidutiniškai pelno 22,1 taško ir atkovoja 9,9 kamuolio. Jau geriausiai padeda Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė 11,9 taško ir Eglė Sarapaitė 11,3.

Kauno rajono komandos vyriausiasis treneris Linas Šalkus yra patenkintas savo komandos žaidimu ir su didelėmis viltimis laukia taurės turnyro pusfinalio.

„Kol kas įvykiai klostosi pagal planą. Džiaugiuosi, kad komanda yra pajėgiausios sudėties. „Fortūnos“ komanda savo priekinę liniją sustiprino puertorikiete Stephanie Rosado, tačiau mes turime ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį ir bandysime tuo pasinaudoti. Vienerios rungtynės lems labai daug, nes antro šanso niekas nesuteiks“, - prieš pusfinalio mačą kalbėjo L. Šalkus.

„Fortūna“ vasarą prarado keletą svarbių žaidėjų (Inesa Visgaudaitė išvyko į Prancūziją, Rita Milieškienė į Uteną, Julita Bungaitė į Šiaulius, Sandra Vaitkutė į Marijampolę), tačiau komandos rezultatams tai nepakenkė. Net penkios Klaipėdos ekipos krepšininkės LMKL čempionate vidutiniškai pelno dviženklį taškų skaičių: Lina Aglinskaitė ir amerikietė Garkieva Council po 17,8, Gabrielė Gutkauskaitė 13,6, po sunkios traumos į aikštę sugrįžusi Eglė Šikšniūtė 11,3, Monika Grigalauskytė 10,4 (10,7 atkovoto kamuolio). Komandos naujokė S. Rosado per dvejas sužaistas rungtynes vidutiniškai pelnė 9,5 taško.

Klaipėdos klubas taurės turnyro pusfinalyje žais trečius metus iš eilės. Pirmieji du bandymai uostamiesčio ekipai susiklostė labai nesėkmingai abukart užimtos 4 vietos.

„Fortūnos“ vyriausiasis treneris Dalius Ubartas tikisi, kad šiemet pagaliau pavyks pasirodyti geriau.

„Gerai, kad LMKL čempionate esame tarp lyderių, todėl nejaučiame spaudimo. Rungtynės su „Sirenomis“ turėtų būti apylygės, nors varžovės ir turi daugiau patirties. Stengsimės racionaliai ieškoti kelių į pergalę ir patekti į finalą“, - optimistiškai buvo nusiteikęs treneris.

Kitose pusfinalio rungtynėse penktadienį (19 val.) susitiks du Vilniaus klubai „Kibirkštis“ ir „Jaunieji talentai“.

Įėjimas į visas finalo ketverto rungtynes , kurios vyks „Lietuvos ryto“ arenoje nemokamas, o susirinkusius aistruolius džiugins ne tik krepšininkių kovos, bet ir pramogos bei galimybė laimėti banko įsteigtus prizus.

Finalo ketverto turnyro tvarkaraštis:

Vasario 22 diena, penktadienis -

16.30 Klaipėdos „Fortūna“ Kauno raj. „Hoptrans-Sirenos“;

19.00 Vilniaus „Kibirkštis“ - Vilniaus „Jaunieji talentai“;

Vasario 23 diena, šeštadienis -

15.00 Rungtynės dėl III vietos

17.15 Finalas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.