EUROLYGA 2023

Tarptautiniame moksleivių krepšinio turnyre Vilniuje lietuviai liko antri

Tris dienas Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos lankus drebino tarptautinio mokyklų krepšinio turnyro dalyviai. Tradicinės krepšinio varžybos pirmą kartą vyko Lietuvoje. Vis dėlto, namų sienos aikštės šeimininkams nepadėjo. Finale Lietuvai atstovavusi Tarptautinė Amerikos mokykla Vilniuje (AISV) 39:43 turėjo pripažinti svečių iš Tarptautinės Serbijos mokyklos (ISB) pranašumą.

Vilniuje tris dienas vyko kasmetinis tarptautinis mokyklų berniukų krepšinio turnyras.<br>D. Umbrasas
Vilniuje tris dienas vyko kasmetinis tarptautinis mokyklų berniukų krepšinio turnyras.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-10 13:40, atnaujinta 2018-03-10 06:22

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

„Žinojome, kad rungtynių pabaigoje rezultatas bus apylygis ir viskas priklausys nuo to, kas sugebės tiksliau sužaisti gynyboje. Vis bandydavome perimti kamuolį ir palikdavome kurį nors jų žaidėją laisvą. Serbai gerai išnaudojo tas progas, o mums kamuolys paprasčiausiai nenorėjo įkristi“, - po rungtynių kalbėjo lietuvių treneris Tomas Keršis.

Turnyro atidarymo ceremonijoje dalyvavo „Lietuvos Ryto“ krepšininkai, kurie pasveikino dalyvius ir įteikė „Lietuvos ryto“ įsteigtus suvenyrus. Apdovanojimų ceremonijos metu turnyro dalyviams buvo įteikti krepšinio kamuoliai, o naudingiausias nugalėtojų komandos žaidėjas pasidabino „Lietuvos ryto“ marškinėliais su krepšininkų autografais.

Šiame turnyre dalyvavo septynios komandos iš Centrinės ir Rytų Europos: be finalistų turnyre dar dalyvavo Tarptautinė Helsinkio mokykla (Suomija), Anglo-Amerikos mokykla Sofijoje (Bulgarija), Tarptautinė NOVA mokykla Skopje (Makedonija), Tarptautinė Belgrado mokykla (Serbija), Pečersko tarptautinė mokykla Kijeve (Ukraina) ir Tarptautinė Latvijos mokykla.

Savo mokyklos garbę gynė 9-12 klasių moksleiviai.

„Kaip ir reikėtų tikėtis privačių mokyklų renginys buvo neblogo lygio. Komandose lyderėse buvo po vieną kitą žaidėją, kuris krepšinį žaidžia ne tik savo malonumui. Tie žaidėjai labai stipriai kelia komandų lygį. Man labai patiko vienas žaidėjas Makedonijos komandoje. Serbai turėjo ne vieną tokį, kuris sportuoja papildomai“, - kalbėjo T. Keršis.

Iš viso į Lietuvą atvyko apie 60 jaunųjų krepšininkų. Jie apsigyveno AISV mokinių šeimose. Kiekvieną dieną vaikai ne tik treniravosi, bet ir pramogavo. Turnyro dalyviai apžiūrėjo gražiausias Vilniaus vietas, žiūrėjo filmą „Kita svajonių komanda“, žaidė boulingą.

Kasmet šis turnyras vyksta vis kitoje valstybėje. Šiemet už renginio organizavimą ir kuravimą buvo atsakinga Vilniuje įsikūrusi AISV.

„Mūsų mokyklos tokia specifika, kad per metus tenka organizuoti ne vieną tarptautinį renginį – šį rudenį organizavome CEESA moksleivių debatų olimpiadą, dar laukia AISV tarptautinis festivalis, moksleivių filmų festivalis, nacionalinė daugiakalbystės olimpiada, sakė AISV Veiklų koordinatorė Jolita Norkūnaitė. – Tačiau garbė organizuoti berniukų krepšinio čempionatą mums teko pirmą kartą. Smagu stebėti, kaip laisvai bendrauja vaikai iš skirtingų šalių, nors tarp jų tvyro ir sveika sportinės konkurencijos atmosfera.“

Rezultatai: 1. Tarptautinė Serbijos mokykla (ISB)

2. Tarptautinė Amerikos mokykla Vilniuje (AISV)

3. Pečersko tarptautinė mokykla Kijeve (PSI)

4. Anglo-Amerikos mokykla Sofijoje (AASS)

5. Tarptautinė NOVA mokykla Skopje (NOVA)

6. Tarptautinė Latvijos mokykla (ISL)

7. Tarptautinė Helsinkio mokykla (ISH)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.