EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ stovykloje - didėjantis nerimas prarasti žaidėjus

Kauno „Žalgirį“ palikusio Tremmello Dardeno pavyzdžiu artimiausiu metu gali pasekti ir kiti ekipos žaidėjai. Kauno klubo valdybos narė Angelė Dementavičiūtė neatmeta galimybės, kad komanda pradės byrėti, bet patikino, kad kol kas neturi informacijos, jog kas nors iš krepšininkų žadėtų artimiausiu metu palikti ekipą.

Kauno komandos simboliui Žalgiriniui gali tekti atsisveikinti su daugiau žaidėjų.<br>P. Mantauto nuotr. iš archyvo
Kauno komandos simboliui Žalgiriniui gali tekti atsisveikinti su daugiau žaidėjų.<br>P. Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Mar 13, 2013, 12:42 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:19 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

„Vakar kalbėjausi su treneriu, buvau komandoje. Manau, kad šioje situacijoje ranka laikoma ant pulso. O jei kažkas priims sprendimus, tai toks jau yra pasaulis. Jei gauna gerą pasiūlymą, tai žaidėjas priima sprendimą“, - sakė A. Dementavičiūtė.

Būsimą vadovą slepia

Direktorės teigimu, kol klubas neturi generalinio direktoriaus, tol su krepšininkais nesiderama dėl algų mažėjimo, premijų atsisakymo bei kitų taupymo priemonių.

Situacija turėtų pradėti aiškėti antradienį, nes klubas sulauks kol kas paslaptyje laikomo kandidato atsakymo dėl jam siūlomų generalinio direktoriaus pareigų. A. Dementavičiūtė kol kas atsisakė atskleisti, koks žmogus svarsto galimybę tapti klubo vadovu.

„Tikrai nebuvo skelbtas konkursas. Turime savų žmonių, kurie gali padaryti šį darbą, o sprendimų reikia labai greitai“, - pasakojo pašnekovė.

Kiek konkretesnių atsakymų A. Dementavičiūtė nevengė kalbėdama apie susitikimą su Antanu Guoga - verslininkas siūlė savo finansinę pagalbą, tačiau ji nebuvo priimta.

Lrytas.lt jau rašė, kad krizės spaudžiamo Kauno „Žalgirio“ vadovai siūlomai finansinei injekcijai stato nepermušamą sieną. Verslininkui A. Guogai pasiūlius pagalbą, iš Kauno komandos atstovų buvo pateiktas konkretus atsakymas: „Ne“.

„Žinot, čia daugiau bandymas spekuliuoti viešojoje erdvėje. Tikrai nebuvau susitikusi su A. Guoga, jis nebuvo atvykęs, tik atsiuntė atstovą. Tačiau tas atstovas nieko konkretaus nepasakė. Nelabai supratau, ką jie siūlė. Buvo pasakyta taip, kad A. Guogai reikia vadovavimo klubui, o tada aš pabandysiu organizuoti verslininkus, kad jie sudėtų bent dalį klubui reikiamų pinigų“, - sakė A. Dementavičiūtė.

Moteris taip pat tvirtino, kad „Žalgiris“ esą linkęs derėtis ir svarstyti įvairiausius galimų rėmėjų pasiūlymus.

„Jei nematyčiau perspektyvų „Žalgiriui“, nedirbčiau čia. Visi žmonės dirba metus, pusmetį ar sezoną. Man yra trečia savaitė. Tą laiką dirbu nuo ryto iki vakaro. Kol kas ryškaus rezultato nėra, bet dirbame“, - tikino A. Dementavičiūtė.

A. Kupčinskas: „Žalgiriui“ atiduočiau du iš trijų turimų milijonų“

Šiemet sporto organizacijoms ir komandoms Kauno biudžete numatyti trys milijonai litų. Mero Andriaus Kupčinsko  manymu, du iš jų turėtų atitekti „Žalgiriui“, o likęs kitoms miestą garsinančioms komandoms. Tačiau miesto vadovas neslepia, kad pasigirsta ir kitokių nuomonių.

Kol kas sporto organizacijoms ir komandoms Kauno biudžete numatyti trys milijonai litų. Mero manymu, du iš jų turėtų atitekti „Žalgiriui“, o likęs kitoms miestą garsinančioms komandoms. Tačiau miesto vadovas neslepia, kad pasigirsta ir kitokių nuomonių.

„Manau, kad du milijonai „Žalgiriui“ būtų logiškiausia. Žinoma biudžetinis finansavimas sumažėjo visiems, bet kai klubas išgyvena ne pačius lengviausius laikus, būtų gerai, kad du milijonai tektų „Žalgiriui“. Kiti tarybos nariai mato kitokias proporcijas, tačiau konkretaus sprendimo kol kas nėra“, - sakė A. Kupčinskas.

Meras taip pat vengė atvirauti apie šiandien turimą paskirti „Žalgirio“ generalinį direktorių. Pasak A. Kupčinsko vyksta neformalūs pokalbiai.

„Neformaliai kalbama su „Žalgirio“ arenos vadove Angele Dementavičiūtę, su LKF prezidentu Arvydu  Saboniu. Tačiau siūlau palaukti, kol bus viskas aišku“, - kalbėjo meras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.