EUROLYGA 2023

Ar Kauno „Žalgiris“ išlaikys užsienio klubų viliojamus krepšininkus?

Nėra garantijų, jog Tremmellas Dardenas bus vienintelis, palikęs „Žalgirį” dėl sunkios finansinės padėties klube. Kitų žaidėjų atstovai nori daugiau aiškumo ir šią savaitę ketina kalbėtis su Kauno klubo vadovais.

Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas”)

2013-03-13 19:16, atnaujinta 2018-03-10 01:49

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Kaip krepšininkai reaguos į Kauno klubo vadovų pasiūlymą susimažinti atlyginimus ir atsisakyti premijų?

„Žalgirio” klubo valdybos narei Angelei Dementavičiūtei prabilus apie ketinimus derėtis su žaidėjais dėl algų, T. Dardeno komandoje nebeliko.

Amerikietis priėmė Madrido „Real” pasiūlymą pasinaudodamas į sutartį su „Žalgiriu” įtraukta sąlyga, kad vėluojant atlyginimui galima palikti ekipą.

Agentas atvyks į Kauną

Keturiems žalgiriečiams – broliams Darjušui ir Kšyštofui Lavrinovičiams, Rimantui Kaukėnui ir Jeffui Foote’ui atstovaujantis agentas Mateuszas Jodlowskis tvirtino, kad jo klientai turi apie ką pagalvoti.

„Kai kurie turi pasiūlymų, – sakė M. Jodlowskis. – Galvosime, ką daryti. Kol kas niekas nežino, ar jie liks Kaune. Galbūt ir išvažiuos. Todėl ir vyksiu į Kauną kalbėtis.”

Savaitės pabaigoje agentas tikisi išsiaiškinti, ką reiškia kalbos apie algų mažinimą.

„Dar nepasakė, kiek konkrečiai siūlo mažinti, – teigė M. Jodlowskis. – Po pokalbio su naujais klubo vadovais bus aiškiau. Situacija sudėtinga ir kitose šalyse. „Žalgiris” nėra pirmasis tokių sunkumų turintis klubas.”

Krepšinio rinka užsiveria

Artimiausiomis dienomis su klubo vadovais ketina pasikalbėti ir Tadas Bulotas, kurio vadovaujama agentūra „B Baltics” atstovauja Robertui Javtokui, Tadui Klimavičiui, Adui Juškevičiui, Vyteniui Lipkevičiui, taip pat treneriui Joanui Plazai ir amerikiečiui įžaidėjui Oliveriui Lafayette’ui.

T. Buloto teigimu, O. Lafayette’as yra labiausiai sunerimęs dėl sunkios padėties klube, nes sezono pabaiga jau ne už kalnų ir krepšinio rinka pamažu užsiveria.

„Ispanijos lygoje, į kurią išvyko T. Dardenas, kovos vyksta iki birželio pabaigos. Vokietijoje jau baigėsi žaidėjų registracija, kitur ji artėja prie pabaigos.

Pasiūlymų šiuo metu yra ribotai”, – kalbėjo T. Bulotas.

Ispanijos klubo Malagos „Unicaja” atstovai prieš porą savaičių kreipėsi su pasiūlymu J. Plazai, bet „Žalgirio” treneris nusprendė baigti sezoną Kaune.

„Tai kilnus trenerio poelgis. Jis dar iki išvykos į rungtynes Malagoje pasakė, kad pasiūlymų nesvarstys, nes sutarė su žaidėjais likti „Žalgiryje”, – pasakojo T. Bulotas.

Jis tvirtino, kad kol kas žaidėjams apie atlyginimų sumažinimą klubo vadovybė nieko konkretaus nepasakė: „Jeigu taip būtų, svarstytume įvairius sprendimus. Žinoma, nė vienas žaidėjas nenori atsisakyti uždirbtų pinigų. Akivaizdu, jog pokalbis su klubo vadovybe reikalingas, tik nežinia, su kuo reikėtų kalbėtis.”

Ieško naujo direktoriaus

Šį mėnesį iš klubo generalinio direktoriaus pareigų pasitraukus Arnoldui Masalskiui jo pareigas perėmė Auksė Zakrienė. Bet pastaruoju metu vis daugiau iniciatyvos imasi A. Dementavičiūtė – ilgametė Vladimiro Romanovo verslo partnerė Ūkio banko investicinėje grupėje.

Ji teigė, jog netrukus „Žalgiris” turės naują generalinį direktorių: „Reikia greitų sprendimų ir mes turime savų žmonių, kurie gali atlikti šį darbą.”

Kaip pagrindinis pretendentas tapti „Žalgirio” generaliniu direktoriumi buvo minimas Paulius Motiejūnas.

Šis Lietuvos krepšinio federacijos vykdomuoju direktoriumi dirbantis 32 metų kaunietis jau yra dirbęs „Žalgiryje”.

LKL čempionatas

„Šiauliai” – „Prienai” 87:84 (17:23, 21:14, 27:17, 22:30). R. Alijevas 22, L. Samėnas ir A. Kieža po 16/G. Orelikas 18, G. Kadžiulis 17.

Utenos „Juventus” – Kėdainių „Nevėžis” 93:77 (23:22, 24:22, 34:14, 12:19). P. Morkeliūnas ir A. Viskontas po 19, N. Varnelis 18/M. Girdžiūnas 23, V. Jasikevičius 20.

Pirmauja: 1. „Žalgiris” – 9 perg. ir 0 pral. (100 proc.), 2. „Prienai” – 13 ir 3 (81), 3. Klaipėdos „Neptūnas” – 12 ir 3 (80), 4. Vilniaus „Lietuvos rytas” – 6 ir 2 (75).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.