EUROLYGA 2023

Vilniaus „Sakaluose“ - klubo prezidento ir trenerio kaktomuša

Vilniaus „Sakalų“ klubas iš vyriausiojo trenerio pareigų atleido Romualdą Petronį.

Vilniaus „Sakalų“ klubą per sezoną paliko dalis krepšininkų. Dabar jau buvęs ekipos treneris R. Petronis dėl to kaltina prastą finansinę situaciją, tačiau klubo prezidentas V. Kiaušas pabrėžė, jog žaidėjai išvyko dėl stratego noro.<br>„Sakalų“ klubo nuotrauka.
Vilniaus „Sakalų“ klubą per sezoną paliko dalis krepšininkų. Dabar jau buvęs ekipos treneris R. Petronis dėl to kaltina prastą finansinę situaciją, tačiau klubo prezidentas V. Kiaušas pabrėžė, jog žaidėjai išvyko dėl stratego noro.<br>„Sakalų“ klubo nuotrauka.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Mar 28, 2013, 7:34 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:14 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

„Prišnekėjo žiniasklaidai neteisybės. Negalima pasakoti melo“, - savo sprendimą portalui lrytas.lt aiškino „Sakalų“ klubo prezidentas Vytautas Kiaušas, kuris buvo nepatenkintas R. Petronio pasisakymu.

„Ką žmogus gauna, kai dirba? Atlyginimą. Šiame sezone nebuvo sumokėtas nė vienas atlyginimas. Dabar teliko sužaisti du paskutinius mačus ir išsiskirstyti savais keliais. Kaip save gerbiantis profesionalas aš balandžio 12 dieną paliksiu klubą“, - po LKL mačo su Panevėžio „Lietkabeliu“ spaudos konferencijoje pareiškė R. Petronis, kurį pakeitė Virginijus Sirvydis.

Situacija – geresnė nei kalbama

Stratego žodžiais nepatenkintas V. Kiaušas teigė, kad tokie stratego pasisakymai rodo tik situacijos neišmanymą.

„Mes turime problemų, atlyginimai vėluoja, tačiau situacija nėra tokia, kokią nupiešė R. Petronis. Ir nereikia apie atlyginimus kalbėti, jeigu ne viską žinai“, - apie ekipos finansinę padėti kalbėjo klubo vadovas, patikinęs, kad R. Petronis visą sezoną be pinigų nebuvo.

„E. Petroniui yra garbingai išmokama sena skola. Negalima sakyti, kad jis negauna atlyginimo. Juk mokame pinigus. Todėl negali sakyti, kad negauni nė lito, - kalbėjo V. Kiaušas – Žaidėjams, kurie labai sunkiai gyvena, yra sumokėta šiek tiek pinigų. Rugpjūčio mėnesį atlyginimai buvo sumokėti. O tiems, kurie atėjo rugsėjo pradžioje, tai pinigai už rugpjūtį ir nepriklauso.“

„Sakalų“ vadovas pasakojo, kad finansinė krizė nėra itin gili ir tikisi, kad 1991-aisiais atsiradęs klubas iš šalies krepšinio žemėlapio nedings.

„Visos kelionės yra apmokėtos. Neneigiu, kad turime skolų. Jos nėra tokios didelės, kaip, kad „Žalgiryje“, tačiau keletą mėnesių sumokėti atlyginimų negalime. Manau, kad situacija tikrai susitvarkys. Jeigu „Žalgiris“ gali žaidėjams skolas išmokėti per dvejus metus, tai ir mes galbūt susitarsime su žaidėjais. Kaip nutiks – vienas Dievas žino, tačiau turėtume susitvarkyti su viskuo“, - kalbėjo „Sakalų“ prezidentas.

Žaidėjai išvyko dėl trenerio?

R. Petronis po pralaimėjimo Panevėžio ekipai 68:85 teigė, kad sezono pradžioje ekipa buvo sukomplektuota neblogai, tačiau pinigų stygius žaidėjus privertė išvykti.

„Prieš Naujuosius metus žaidėme neblogą krepšinį, tačiau vėliau viskas per mėnesį sugriuvo. Gaila, kad taip nutiko. Dabar komandą apibūdintų žodis „likučiai“. Beveik nieko nebeliko, nors turėjome gerą lietuvišką sudėtį. Galėjome pretenduoti į aštuntuką“, - kalbėjo R. Petronis.

Tačiau V. Kiaušas teigė, kad sakyti, jog žaidėjai ekipą paliko dėl pinigų stygiaus – neteisinga. „Sakalų“ klubo prezidentas teigė, kad keletui krepšininkų durys buvo parodytos trenerio iniciatyva.

„Petras Baločka komandą paliko dėl jo. Susipyko tarpusavyje ir Petronis pareiškė: „Nenoriu jo matyti“. Krepšininkui net teko užglaistyti visus nesutarimus, kad ramiai klubą paliktų. Justas Petkevičius neįtiko treneriui. Su Justu Sinica senai buvo sutarta, kad jeigu jis gaus geresnį pasiūlymą, mes leisime išvykti. Petroniui ir Edvinas Šeškus (gydosi traumą. - Red.) netiko, tačiau pasirodė, kad moka žaisti krepšinį, - aiškino V. Kiaušas. - Aš visą laiką tylėjau, tačiau taip elgtis, kaip elgėsi jis, negalima.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.