EUROLYGA 2023

L. Jamesas - favoritas pelnyti dar vieną MVP titulą

NBA reguliarusis sezonas baigėsi, aistruoliai laukia atkrintamųjų varžybų. Tačiau NBA sirgalius domina ir geriausiųjų rinkimai. Tiesa, intrigos juose nėra daug. Ypač pagrindinėje - naudingiausio žaidėjo (MVP) - kategorijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 19, 2013, 6:24 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 12:26 AM

Neabejojama, kad dar vieną MVP titulą nuskins „Miami Heat“ lyderis LeBronas Jamesas. Jis šį sezoną taikliausiai atakavo varžovų krepšį, taikliausiai mėtė iš toli, geriausiai kovojo dėl atšokusių kamuolių, atliko daugiausia dvigubų dublių.

Jo vedama „Heat“ šį sezoną pasiekė rekordinę klubui ir antrą pagal ilgumą NBA istorijoje pergalių seriją. Majamio klubas traiškė varžovus ir iškovojo 27 pergales iš eilės.

66 pergales iškovojusi ir 16 nesėkmių patyrusi „Miami Heat“ tapo reguliaraus sezono nugalėtoja.

L. Jamesas šį sezoną per rungtynes vidutiniškai rinkdavo po 26,8 taško, atkovodavo po 8 kamuolius ir atliko po 7,3 rezultatyvaus perdavimo.

Beveik 57 proc. taiklumu atakavusio L. Jameso statistika prilygsta NBA superžvaigždėms Michaelui Jordanui ir Larry Birdui.

Nors Vakarų konferencijos nugalėtojo „Oklahoma City Thunder“ lyderį Keviną Durantą, iš pagarbos jam, galima vadinti rimtu konkurentu L. Jamesui varžantis dėl MVP, jaunajam K.D. šansų nėra.

Labai didelė tikimybė, kad L. Jamesas šiemet pasiims jau ketvirtąjį MVP titulą per pastaruosius penkis sezonus.

Geriausio trenerio ir geriausio naujoko rinkimuose intrigos šiek tiek daugiau. JAV sporto leidinys ESPN prognozuoja, kad geriausio trenerio titulas atiteks „Denver Nuggets“ vairininkui George'ui Karlui - jo treniruojama komanda šį sezoną pasiekė 15 iš eilės pergalių seriją ir Vakarų konferencijoje užėmė trečiąją vietą (57 pergalės/ 25 pralaimėjimai).

Metų naujoko titulą savo rankose greičiausiai laikys „Portland Trail Blazers“ gynėjas Damianas Lillardas. 22 metų krepšininkas, NBA naujokų biržoje pakviestas šeštuoju šaukimu, debiutinį sezoną rinkdavo po 19 taškų. Tačiau „Blazers“ tragiškai finišavo reguliariajame sezone - pralaimėjo 10 rungtynių iš eilės. Portlando komanda užėmė 11 vietą Vakarų konferencijoje ir į atkrintamąsias varžybas nepateko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.