EUROLYGA 2023

N. Maciui už R. Fernandezo užpuolimą skirta 1,3 tūkst. litų bauda

Madrido „Real“ žvaigždę Rudy Fernandezą užsipuolęs Nauris Macius sužinojo, kokią baudą reikės sumokėti už savo elgesį. Kauno apylinkės teismas nusprendė Rygoje gyvenantį Lietuvos pilietį pripažinti kaltu padarius nusikaltimą ir skirti jam 1,3 tūkst. litų baudą, rašo kaunozurnalistai.lt.

Broliai Maciai tikisi prisiteisti iš Eurolygos ir televizijos „Eurosport“.<br>R. Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Broliai Maciai tikisi prisiteisti iš Eurolygos ir televizijos „Eurosport“.<br>R. Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 26, 2013, 7:50 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 4:22 PM

Po kovo 7 dieną vykusių Kauno „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ rungtynių broliai Maciai įsivėlė į konfliktą su Ispanijos klubo žaidėju R. Fernandezu. Nauris Macius tuomet smogė kumščiu į veidą krepšininkui, o jo brolis Normundas puolė apsaugos darbuotoją.

Broliams buvo nustatytas sunkus ir vidutinis girtumo laipsniai. Po incidento broliai atgailavo, tačiau neapykantos R. Fernandezui neslėpė.

Teismas pripažino, kad viešoje vietoje krepšinio aistruolis elgėsi įžūliai, demonstravo savo nepagarbą aplinkiniams, sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką.

Kartu su Nauriu įvykio vietoje buvusiam broliui dvyniui Normundui nebuvo pateikti kaltinimai, nes jis nepažeidė viešosios tvarkos.

Po plačiai nuskambėjusio skandalo Eurolyga ėmėsi veiksmų. Kauno „Žalgirio“ klubui ji skyrė 25 tūkst. eurų baudą. Bausmės sulaukė ir broliai – jiems visam laikui uždrausta lankytis Eurolygos ir Europos taurės varžybose.

Tačiau Rygoje gyvenantys, bet Lietuvos pilietybę turintys dvyniai ruošiasi teisiniam mūšiui ir tikisi prisiteisti šimtus tūkstančių eurų.

Su Latvijos advokatu Kasparu Freimaniu Rygoje pasirašėme mūsų atstovavimo būsimoje byloje sutartį. Patyręs teisininkas, su kuriuo sekmadienį atvykstame į Vilnių, su kolegomis lietuviais advokatais pradės ruošti dokumentus Eurolygai, "Eurosport TV", „Žalgiriui“, o paskui ir prašymą teismui. Aš niekuo nenusikaltęs, o brolis, kuriam teismas skyrė minimalią bausmę, nesame tarptautiniai teroristai ar banditai Europoje, kaip mus tada įvardijo pareigūnai ir žiniasklaida", - svetainei kaunozurnalistai.lt sakė Normundas Macius.

Jeigu jų ieškinys bus patenkintas, Maciai žada prisiteistus pinigus skirti „Žalgiriui", kad šis padengtų Eurolygos skolą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.