EUROLYGA 2023

Ką NBA lygai atneš naujokų birža?

„Cleveland Cavaliers“ komanda ir vėl gavo pirmąjį NBA naujokų biržos šaukimą, tačiau šįkart rinkoje nėra tokio, kaip LeBronas Jamesas. Sąraše niekas neprilygsta ir tokiam, kaip Kyrie Irvingas.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

May 23, 2013, 1:58 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:17 AM

Žvaigždžių nebus?

Pirmasis NBA naujokų biržos klausimas jau atsakytas – antrą kartą per trejus metus pirmąjį šaukimą gavo „Cavaliers“ komanda, tačiau tai tik vienas iš daugybės klausimų. Dauguma vertintojų mano, kad sąraše trūksta tokių žvaigždžių, kokių buvo galima aptikti pastaraisiais sezonais.

Svarbiausias klausimas – kas taps pirmuoju šaukimu. Šįkart šis klausimas turi ne tik teigiamą pusę, nes tokio ryškaus krepšininko, kuris būtų aukščiau kitų, lengvai išskirti nepavyksta.

Tai galėtų būti Kentukio aukštaūgis Nerlensas Noelis, tačiau jis dabar atsigaudinėja po kryžminių raiščių traumos ir greičiausiai negalės žaisti iki gruodžio mėnesio. Tačiau tai – optimistinė prognozė.

Kanzaso gynėjas Benas McLemore'as, Indianos gynėjas Victoras Oladipo ir Džordžtauno puolėjas Otto Porteris taip pat yra tarp krepšininkų, kurie galėtų atsidurti ties skaičiumi 1.

„Sąraše tu neturi Alonzo Mourningo, Patricko Ewingo, Derricko Rose'o ir Shaquille`o O'Nealo. Neturi krepšininko, kuris savo jėgomis galėtų priimti viso klubo iššūkius. Šioje naujokų biržoje pamatysime tokią situaciją, kai komanda pasirinks krepšininką dvyliktuoju šaukimu, nors kokia nors kita ekipa jį galėtų kviesti šeštuoju“, - kalbėjo „Timberwolves“ krepšinio operacijų prezidentas Flipas Saundersas.

Talentą sustabdė trauma

Daugelio specialistų pastebėjimai – panašūs ir tikina, kad ši naujokų birža – silpna. Tačiau ne visi yra linkę sutikti su tokiomis išvadomis ir pritaria keletui klubų vadovų ir talentų vertintojų.

„Nėra žaidėjo, kuris būtų dominavęs universitete ar tarptautiniame lygmenyje bei būtų sukėlęs šurmulį. Mes turime daug labai gerų krepšininkų, kurie greitai galės daryti įtaką“, - tikino NBA skautų operacijų vyresnysis direktorius Ryanas Blake'as.

N. Noelis yra tas krepšininkas, kuris galėtų pagerinti viso sąrašo statusą. 211 cm ūgio vidurio puolėjas iš Kentukio buvo vienas geidžiamiausių JAV, tačiau vasario 12 dieną jam trūko kairiojo kelio kryžminiai raiščiai. Dėl šios priežasties, prieš įkeldamas koją į profesionalų lygą, jis turėjo tik pusę sezono patirties universitetiniame lygmenyje.

Jis tikisi pajėgiausioje pasaulio krepšinio lygoje debiutuoti gruodį, tačiau kai kurios komandos gali nedrįsti rinktis šio žaidėjo. Juk dėl tokios pat traumos visą sezoną praleido D. Rose'as.

„Mes nematėme jo tris ar keturis mėnesius ir tiek pat laiko dar nematysime. Tai gali trukdyti“, - kalbėjo R. Blake'as.

Kas pakils iš pelenų?

„Cavaliers“ galėtų pasinaudoti dar vienu perspektyviu aukštaūgiu, kuris įsilietų į branduolį, kuriame jau yra K. Irvingas, Dionas Waitersas ir Tristanas Thompsonas. Natūralus metimų blokuotojas ir apdovanotas kovotojas dėl kamuolių kaip N. Noelis galėtų puikiai papildyti šią grupę. Žinoma, komandai praverstų ir puikus metikas B. McLemore'as ar universalus puolėjas O. Porteris taip pat galėtų patenkinti poreikius. Juk „Cavaliers“ desperatiškai reikia sugrįžti į kovas dėl bilieto į atkrintamąjį etapą.

„Orlando Magic“ komanda gavo antrąjį šaukimą. Ji vis dar mėgina atstatyti komandą, kai į „Lakers“ išleido Dwightą Howardą. Jeigu „Cavaliers“ pasirinks kitą strategiją, „Magic“ gali pasirinkti N. Noelį, kuris dirbtų kartu su jaunuoju „centru“ Nikola Vučevičiumi.

„Sako, kad biržoje nėra labai aukšto lygio talentų, tačiau patikėkite manimi, sąraše yra aštuoni ar dešimt žaidėjų, į kuriuos jūs vėliau pažiūrėsite ir pasakysite, kad jų karjeros – labai geros, - teigė „Magic“ viceprezidentas Patas Williamsas.

Vien tai, kad sąraše nematome žvaigždės, kuri būtų tapusi praėjusio NCAA sezono ikona, nereiškia, kad tokios negalima rasti. Praėjusiais metais mažai kas žinojo apie raumeningą įžaidėją Damianą Lillardą. 191 cm ūgio D. Lillardas ketverius metus žaidė universitete. Dėl šios priežasties jis yra labiau patikimas nei dauguma krepšininkų, esančių šių metų biržos viršūnėje.

„Portland Trail Blazers“ jį pasirinko šeštuoju šaukimu ir D. Lillardas jų nenuvylė. Krepšinio specialistai vieningai jį išrinko Metų naujoku, o jo įdirbis „Blazers“ stovykloje vis didėja.

„Nemanau, kad kai Portlandas pasirinko jį, kas nors tikėjosi, jog jie turi geriausią naujoką“, - teigė F. Saundersas.

Komandos, kurios nori įsigyti aukštaūgį, šioje biržoje atras nemažai variantų – N. Noelis, Vody Zelleris, Alexas Lenas, Gonzaga Kelly Olynukas, Girqui Diengas ir Pittas Stevenas Adamsas jau laukia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.