EUROLYGA 2023

Pamiršti žaidėjai pražydo NBA finale

Jiems sunkiai atsivėrė stipriausios pasaulio krepšinio lygos durys. Bet NBA finalo trečiajame mače Danny Greenas ir Gary Nealas padėjo „San Antonio Spurs” komandai namie užtemdyti „Miami Heat” žvaigždyną ir serijoje išsiveržti į priekį 2:1.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 13, 2013, 8:37 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:29 PM

D. Greenas dukart buvo išmestas iš San Antonijaus klubo, ir jo ateitis NBA buvo miglota.

Trejus metus po universiteto baigimo NBA klubų dėmesio nesulaukęs G. Nealas žaidė Turkijoje, Ispanijoje, Italijoje, kol jį atrado „Spurs”, rašo „Lietuvos rytas", remdamasis „Reuters” ir USA Today”.

Antradienį D. Greenas pelnė 27 taškus, o G. Nealas – 24. San Antonijuje jie tritaškiais sušaudė Majamio komandą ir serijoje iki keturių pergalių išvedė „Spurs” į priekį 2:1.

Buvo atleistas kelis kartus

D. Greenas buvo pašauktas „Cleveland Cavaliers” klubo NBA naujokų biržoje 2009 metais tik 46-asis ir didžiąją pirmojo sezono dalį praleido NBA antrinėje lygoje.

„Cavaliers” klubas atleido 198 cm ūgio krepšininką nepraėjus nė metams. Netrukus jį priėmė „Spurs”, tačiau po šešių dienų irgi atleido, ir jis vėl nusileido į NBDL.

Po 4 mėnesių D. Greenas vėl prisidėjo prie „Spurs” – tam, kad būtų atleistas dar kartą.

„Spurs” treneris Greggas Popovichius sakė, kad D.Greenui trūko pasitikėjimo savimi karjeros pradžioje, bet dabar 25 metų krepšininkas yra kitoks.

„Tikėti, kad jis priklauso šiai lygai. Nepasiduoti, jei reikalai nesiklosto gerai, toliau stengtis ir dirbti, – sakė G.Popovichius, paklaustas, kokį patarimą davė D. Greenui. – Danny tai įvykdė. Dabar tai jaunas, savimi pasitikintis vyras.”

Po puikių rungtynių pamišusių San Antonijaus aistruolių akivaizdoje D.Greenas sulaukė daug komplimentų iš savo komandos draugų, o pirmiausia – iš keturiskart NBA čempiono Timo Duncano.

„Tai neįtikėtina istorija, – sakė „Spurs” veteranas. – Danny su mumis buvo porą kartų, buvo atleistas, bet bandė vėl, ir Popas (G. Popovichius) juo patikėjo. Jis tapo puikiu žaidėju.”

Antradienį D.Greenas pataikė net 7 tritaškius iš 9 – tokio pasirodymo jis neįsivaizdavo net savo drąsiausiose svajonėse.

„Ne, apie tai negalvojau. Gerai, kad buvau laisvas.

Pataikiau kelis metimus, – sakė D. Greenas. – Mano komandos draugai surasdavo mane ir drąsindavo atakuoti kiekvieną kartą, kai esu laisvas.”

Žaidė su „Lietuvos rytu”

G. Nealas prieš 3 metus buvo praradęs viltį patekti į NBA.

193 cm ūgio snaiperis po universiteto baigimo keletą sezonų žaidė Europoje, o atstovaudamas Trevizo „Benetton” 2009 metais pralaimėjo Europos taurės varžybų ketvirtfinalį Vilniaus „Lietuvos rytui” Turine, kur triumfavo mūsų šalies komanda.

G. Nealas nebuvo pašauktas NBA naujokų biržoje, jo nekvietė į vasaros lygos ar treniruočių stovyklas iki 2010 metų, kol „Spurs” pasiūlė prisidėti prie vasaros komandos.

Krepšininkas buvo suplanavęs medaus mėnesį ir turėjo įtikinėti žmoną palūkėti. Dabar 28 metų gynėjas žaidžia trečią sezoną San Antonijuje ir iki NBA čempiono žiedo jam trūksta dviejų pergalių.

Finalo serijoje G. Nealas renka po 13,7 taško, o antradienį šešiais tritaškiais prisidėjo, kad „Spurs” iš toli pataikytų 16 kartų ir pagerintų NBA finalų rekordą.

„Esu dėkingas Tony (T. Parkeriui. – Red.) ir Manu (M. Ginobili). Mūsų žaidimo sistemoje jie valdo kamuolį.

O mes su Danny šiandien dažnai sulaukdavome kamuolio”, – pažymėjo G. Nealas.

Įžaidėjas patyrė traumą

„Spurs” klubas visada garsėjo gebėjimais surasti tinkamų žaidėjų naujokų biržoje ir gerų užsieniečių.

D. Greenas ir G. Nealas buvo laisvieji agentai, ir nė vienas iš kitų 29 NBA klubų jais nesidomėjo.

„Spurs” padeda tobulėti žaidėjams, – pabrėžė T. Duncanas. – Nesvarbu, kokią turime sudėtį, visada žaidžiame kartu.”

Po įspūdingų rungtynių, kuriose „Spurs” visiškai užtemdė „Heat” lyderį LeBroną Jamesą, San Antonijaus ekipa yra sunerimusi tik dėl T.Parkerio patirtos kelio sausgyslės traumos.

Ar T.Parkeris galės žaisti šiandien ketvirtosiose finalo rungtynėse, paaiškės po išsamesnių tyrimų.

NBA finalas

Trečiosios rungtynės (iki 4 pergalių). „San Antonio Spurs” – „Miami Heat” 113:77 (24:20, 26:24, 28:19, 35:14). D. Greenas 27, G. Nealas 24, K. Leonardas 14, T. Duncanas 12 (14 atk. kam.)/D. Wade’as 16, L. Jamesas (11 atk. kam.) ir M. Milleris po 15. Serija – 2:1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.