EUROLYGA 2023

Negailestingajam snaiperiui D. Greenui – ir „Spurs“, ir „Heat“ ekipų liaupsės

Kadaise Danny Greenas buvo per prastas, kad žaistų viename penkete su LeBronu Jamesu, tačiau dabar jis – NBA rekordininkas ir didžiulė priežastis, kodėl „Miami Heat“ superžvaigždė su savo ekipa gali neapginti čempionų vardo. Ironiška – juk kadaise D. Greenas, norėdamas pažiūrėti į Karalių Jamesą, turėdavo prisimerkti.

D. Greenas sulaukė ir „Spurs“, ir varžovų „Heat“ klubo žaidėjų pagyrimų.<br>AP
D. Greenas sulaukė ir „Spurs“, ir varžovų „Heat“ klubo žaidėjų pagyrimų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2013-06-17 11:21, atnaujinta 2018-03-05 11:13

„Mėginau daryti viską, ką jis. Norėjau būti lyg kempinė, stengiausi iš jo mokytis visko, – apie L. Jamesą, su kuriuo susitiko „Cleveland Cavaliers“ klube, kalbėjo D. Greenas. – Mes puikiai sutarėme. Juokaudavome, varžydavomės mėtydami į krepšį.“

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį „San Antonio Spurs“ komanda 114:104 nugalėjo „Heat“ krepšininkus ir NBA finalo serijoje iki keturių pergalių išsiveržė 3:2. Šiame mače D. Greenas ir toliau skausmingais dūriais nuo tritaškių linijos badė visą Majamio komandą.

25-erių 198 cm ūgio krepšininkas šiose rungtynėse tapo NBA rekordininku. Jo pavardė dabar užrašyta prie daugiausia tritaškių finalo serijoje įmetusio žaidėjo grafos. D. Greenas penktosiose rungtynėse pelnė 24 taškus. Šeši metimai iš dešimties skriejo nuo tritaškių linijos.

Taip jo sąskaitoje šioje NBA finalo serijoje atsidūrė 25 tolimi metimai. Tai trimis daugiau nei yra įmetęs Ray Allenas

„Dabar man viskas klostosi sėkmingai. Jaučiuosi palaimintas. Krepšinio dievai dabar man palankūs“, – po rungtynių kalbėjo D. Greenas, kuriam dabar tenka kovoti ir su R. Allenu.

„Man garbė žaisti su tokiais krepšininkais. Augdamas jį nuolat stebėdavau“, – apie buvusią „Celtics“ žvaigždę kalbėjo D. Greenas.

Jis dar negali sustoti. D. Greenas turi mažiausiai vieną progą dar padidinti savo kraitį. Šeštosios NBA finalo rungtynės vyks Majamyje. Jeigu „Spurs“ čia laimės – savo tritaškių rekordo jis galės mėginti siekti kitame sezone.

„Jis – neįtikėtinas. Danny nuostabiai mėto. Mes jo prašome gintis prieš Dwyane'ą Wade'ą ir L. Jamesą. Jis yra labai tvirtas, ir kai mums jo prireikia, jis stoja į kovą“, – apie komandos draugą kalbėjo Timas Duncanas.

Savo krepšininku buvo patenkintas ir „Spurs“ treneris Greggas Popovichius.

„Kai tu tai darai visus 82 mačus, belieka sulaukti ir pažiūrėti, ar sugebėsi taip dirbti tada, kai įsižiebs tikrosios šviesos. Jis daugiau ar mažiau atsakė į tą klausimą“, – kalbėjo G. Popovichius.

D. Greenui liaupsių negailėjo ir „Heat“ žvaigždės. Jį dengęs D. Wade'as teigė, kad negalėtų išvardyti daug žaidėjų, kurie taip taikliai mėtytų NBA finalo serijoje. D. Wade'as taip pat pabrėžė, kad turi įdėti daugiau darbo, kad suspėtų su savo varžovu.

„Jis mėgina pasinaudoti momentu. Ir kol kas jis tai daro puikiai“, – apie D. Greeną sakė L. Jamesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.