EUROLYGA 2023

T. Pačėso išmesti krepšininkai turėjo realią galimybę patekti į rinktinę

„Jie abu buvo tik kandidatai“, - pabrėžė Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) rinktinės treneris Tomas Pačėsas, paklaustas apie iš pasirengimo stovyklos išmestus Tomą Lekūną ir Edgarą Zinevičių. Tačiau strategas neslėpė, kad vaikinai turėjo gerų galimybių pasirodyti Europos krepšinio čempionate.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jun 20, 2013, 5:42 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:10 AM

„E. Zinevičius turėjo gerą galimybę patekti į rinktinę, nes buvo susiklosčiusi jam palanki situacija. Aukštaūgių grandyje ne vienas žaidėjas yra patyręs traumų, todėl jam tai buvo puiki proga“, - apie 202 cm ūgio žaidėją kalbėjo treneris.

„T. Lekūnas savo pozicijoje buvo kiek stipresnis, tačiau privalėjome atsisveikinti“, - teigė T. Pačėsas.

Griežtu charakteriu ir netolerancija dykinėjimams pagarsėjęs T. Pačėsas gilintis į smulkmenas nenorėjo ir tikino, kad pats faktas kalba už save.

„Jie pažeidė drausmės taisykles, todėl ir atsisveikinome“, - teigė treneris ir pridūrė, kad rinktinės stovykloje krepšininkai mokomi ir gyvenimo.

„Jauni žaidėjai turi suprasti ne tik krepšinio virtuvę. Jie turi išmokti ir elgesio taisyklių, kultūros. Mes tam skiriame nemažai dėmesio ir tikiu, kad visa tai – į naudą“, - kalbėjo T. Pačėsas.

Dabar T. Pačėso jaunimo rinktinės stovykloje liko trylika krepšininkų, tačiau, pasak stratego, tai netrukdys rengtis Europos čempionatui.

„Viskas vyksta pagal planą. Turime darbinę atmosferą. Krepšininkai jauni, bent jau dauguma dega noru kovoti, todėl nevirkauja ir daug dirba, - kalbėjo strategas. - Ir treniruojamės, ir žaidžiame. Esu patenkintas ekipos darbu.“

Ketvirtadienį T. Pačėso auklėtiniai baigė treniruočių stovyklą Druskininkuose ir persikėlė į Kauną. Čia jie per tris dienas sužais tris kontrolinius mačus. Ekipos varžovais bus Lietuvos studentų, Čekijos bei Turkijos dvidešimtmečių rinktinės.

„Kadangi žaisime tris dienas, tai mums bus geras atspirties taškas. Europos čempionato grupėje taip pat turėsime per tris dienas sužaisti trejas rungtynes. Matysime, kaip reaguoja organizmai, kaip mąsto jaunos galvos“, - teigė T. Pačėsas.

Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) krepšinio rinktinės kandidatai:

Laimonas Chatkevičius (213; Pietų Karolinos univ.), Šarūnas Beniušis (206; Kauno „LSU-Baltai“), Žygimantas Riauka (203; Viskonsino univ.), Mindaugas Kačinas (201; Pietų Karolinos univ.), Tauras Jogėla (203; Panevėžio „Lietkabelis“), Mantas Mockevičius (189; „Palanga“), Martynas Paliukėnas (195; Vilniaus „Statyba“), Paulius Semaška (184; Kėdainių „Nevėžis“), Vaidas Kariniauskas (200; Kauno „Žalgiris-2“), Simonas Lekys (182; „Trakai“), Osvaldas Olisevičius (200; Vilniaus „Š. Marčiulionio KA-Twomenas“), Rytis Juknevičius (187; Jonavos „Triobet“) ir Ignas Vaitkus (189; Pakruojo „Meresta“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.