EUROLYGA 2023

NBA naujokų biržos favoritas N. Noelis – talentingas, traumuotas ir jau garsus

„Būsi Numeris 1?“ - tokį klausimą jau keletą mėnesių po dešimt kartų kasdien išgirsta Kentukio universiteto žvaigždė Nerlensas Noelis. Kiekvieną kartą tai išgirdęs, jis nusišypsodavo, rašo usatoday.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2013, 4:23 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:44 AM

„Pamatysime ketvirtadienį“, - sėdėdamas viešbučio vestibiulyje jauniesiems gerbėjams sakė krepšininkas ir dalijo autografus.

Nors ir per dažnai užduodamas, klausimas – geras ir vertas nuskambėti. N. Noelis į jį atsakyti negali, tačiau jau greitai viskas paaiškės – NBA naujokų birža vyks ketvirtadienio naktį.

Kelia diskusijas

Devyniolikos metų 211 cm ūgio aukštaūgis laikomas realiausiu pretendentu pirmajam rankos paspaudimui NBA komisarui Davidui Sternui. Tačiau kol kas nėra aišku, ar „Cleveland Cavaliers“ durs pirštu į krepšininką, kuris atsigauna po priekinių kryžminių kairiojo kelio plyšimo traumos. Būtent tai ir neramina. Juk sveikata – itin svarbus aspektas. O N. Noelis bus apsuptas talentingų, gerai pasirengusių ir norinčių žaisti iškart krepšininkų.

„Niekas nekelia tiek daug klausimų, kaip N. Noelis, - teigė ESPN analitikas Jay Bilas. - Mes kalbame apie pirmąjį pasirinkimą, kuris nuostabiai ginasi, tačiau negali pelnyti taškų ir dar yra sužeistas. Puolime jam dar reikia labai daug padirbėti. Jo mėtymo aktyvumas – mažas. Ir tikrai negalime pamiršti, kad jis traumuotas. Mes nekalbame apie pasuktą čiurną. Juk čia tu rinksies žmogų, kuriam plyšę kryžminiai raiščiai. Jis kelia labai daug klausimų.“

Kentukio universiteto treneris Johnas Calipari įsitikinęs, kad klubai, kurie išsigąs ir nekvies N. Noelio – gailėsis.

„Visos šitos komandos turėtų žinoti, kad jis turi tokį didelį norą laimėti, kokį turi tik geriausi krepšininkai, su kuriais teko dirbti, - kalbėjo J. Calipari. Kai jis susižeidė, nemaniau, kad laimėsime dar vieną mačą. Kai serija buvo 4:4, maniau, kad pasiekėme daugiau nei galime. Jeigu norite jį praleisti, nes kažkas jums padės laimėti greičiau – pirmyn. Tačiau reikia suvokti, kokį potencialą ir užsidegimą prarasite.“

Visi šie klausimai N. Noeliui nekelia didelės įtampos. Jis tiesiog yra laimingas, kad turi galimybę būti pasirinktas.

„Vien tai, kad būsiu žaliajame kambaryje ir žinau, kad kažkas mane pasirinks ir yra svajonės išsipildymas. Stengsiuosi nebūti labai emocionalus, tačiau galiu ir pravirkti. Aš nervinuosi, tačiau mėginu save sutramdyti. Man šitaip pasisekė. Aš esu palaimintas“, - kalbėjo N. Noelis.

Geras vaikis

Į kirpėjo kėdę Harlemo rajone atsisėdęs N. Noelis ramiai žiūrėjo, kaip naujokų biržai ruošiama jo šukuosena, kuri, beje, išsiskiria iš daugelio.

„Nerlensas niekada nebijo būti kitoks, - teigė jo geriausias draugas Ricky Thurinas. - Dabar jį žino daug žmonių, tačiau aš stebėjau, kaip jis netikėtai greitai tapo tikra įžymybe. Ir galiu pasakyti, kad jis visiškai nepasikeitė. Mes vis dar kartu žaidžiame kompiuterinius žaidimus, kartais net padainuojame Usherio ar R-Kelly dainas. Nors ir turi daug rūpesčių, jis nepamiršta to, iš kur yra kilęs. Jis vis tiek yra Nerlensas. Pinigai ir dėmesys žmogų gali pakeisti, tačiau nemanau, kad jam taip nutiks.“

Po kirpyklos užsukęs pavalgyti N. Noelis pradėjo aptarinėti savo planus, po to, kai bus pasirinktas. Ir jam nėra svarbiausia įsigyti naują automobilį. Dabar krepšininkas planuoja prisidėti prie labdaros Haityje. N. Noelis žaisdamas Kentukyje vis apsilankydavo slaugos namuose ir vaikų ligoninėse

„Jis labai geras ir nuolankus vaikas iš Bostono. Dabar jis turi tą jauną nekaltumą, - teigė žaidėjo mokytojas Godas Shammgodas. - Prieš visą šlovę gauti koledže 2 tūkstančius JAV dolerių – buvo labai puiku. Bet kai gauni kontraktą su NBA, ta suma atrodo lyg du doleriai. Jam reikia ir toliau išlikti paprastam ir šalia savęs išlaikyti tinkamus žmones.“

Pasitikėjimo nekelianti aplinka

Per pastaruosius tris mėnesius devyniolikmetis buvo vertinamas, tikrinamas ir teisiamas dėl įvairių dalykų, ne tik jo traumuoto kelio.

„Stengiuosi negirdėti to viso blogo triukšmo, tačiau kai kurie dalykai tave pasiekia. Kaip galima mane teisti, kalbant apie asmenybę? Juk žmonės manęs nepažįsta“, - klausė N. Noelis.

Daug skeptikų strėlių sulaukia ir krepšininko aplinka. ESPN radijo vedėjas Ryenas Russilo neseniai kritiškai atsiliepė apie žmones, su kuriais dirba N. Noelis. „Jis savo rate turi epinių blogų vyrukų. Manau, kad jo vadybininkai į tai reaguoja ir viską išspręs“, - sakė jis.

Pagrindinis N. Noelio vadybininkas Chrisas Driscollas, kuris vadovauja visai vadybininkų grupei. Ch. Driscollas yra sulaukęs labai aštrios kritikos. Buvo netgi suabejota jo motyvais, patarinėjant verslo klausimais.

Apie tai dar 2012 metais rašė „New York Times“, pabrėždamas, kad vadybininkai žaidėją stumia bloga kryptimi.

Bostono mėgėjų krepšinio klubo įkūrėjas Leo Papile'as tuomet buvo pacituotas, teigiant, kad Ch. Driscollas – blogiausias žmogus versle.

„Mes esame tie patys žmonės, kurie su juo buvo visą gyvenimą, - teigė Ch. Driscollas, kuris su N. Noeliu ir jo broliais bendravo, kai krepšininkui buvo dešimt metų. - Mano tikslas užtikrinti, kad jis nenuklystų. Žmonės klausia, kokie yra mano motyvai. Aš tiesiog noriu matyti, kad vaikinui sekasi. Nerlensas dabar pats manęs paprašė pagalbos, todėl ir esu čia.“

Laukia lapkričio

N. Noelis buvo susitikęs tik su trimis klubais – visi jie – iš pirmuosius biržos šaukimus turinčių klubo trejeto. Tai „Cavaliers“, „Orlando Magic“ ir „Washington Wizards“. Tačiau jam daugiau ir nereikia. Dauguma analitikų nemano, kad N. Noelis bus žemiau „Top 2“ pasirinkimo.

Dabar krepšininkas ne tik ruošiasi NBA naujokų biržai. Jis jau yra suplanavęs visas reabilitacijos treniruotes ir su nekantrumu laukia lapkričio – tuomet jis turėtų jau žaisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl įvyko visuotinis elektros išjungimas Ukrainoje?