EUROLYGA 2023

Nenugalimieji amerikiečiai prisibijo lietuvių

Šeštadienio vakarą prasidės antrasis pasaulio jaunimo (iki 19 metų) čempionato pusfinalis, kuriame dėl vietos finale kausis Lietuvos ir JAV rinktinės.

Amerikiečiai pagarbiai atsiliepia apie Lietuvos rinktinę.<br>G. Šiupario nuotr.
Amerikiečiai pagarbiai atsiliepia apie Lietuvos rinktinę.<br>G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 6, 2013, 6:03 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 9:12 PM

Nors neabejotinais poros favoritais laikomi amerikiečiai, visus turnyre šluojantys krepšininkai atsargiai žiūri į lietuvius. Ypač – į metikus.

„Lietuva yra labai labai gerai tritaškius pataikanti komanda. Gintis prieš jų puolimą – labai sudėtinga“, - sakė JAV komandos treneris Billy Donovanas.

Jis pažymėjo, kad labai sudėtinga gintis prieš tokias komandas, kurios vienu metu aikštėje turi 4-5 iš toli galinčius pataikyti žaidėjus.

JAV puolėjas Aaronas Gordonas pastebėjo, kad rinktinė turi problemų gindamasi nuo varžovų tritaškių.

„Privalome apsaugoti trijų taškų zoną. Būtent tritaškiais mūsų priešininkai dažniausiai ir sugeba atsilaikyti“, - tikino 13,3 taško pasaulio čempionate renkantis krepšininkas.

Jis pridūrė, kad pusfinalyje negalima atsipalaiduoti: „Turime būti kur kas labiau susikaupę nei pirmame ketvirtfinalio su Kanada kėlinyje. Tuomet varžovai buvo prilipę prie mūsų visą pirmą mačo dalį.“

Sunkiausias amerikiečiams buvo antrojo grupių etapo mačas su serbais, kuri turnyro favoritai laimėjo tik 9 taškais – 71:62. Su lietuviais JAV gynėjas Michaelas Frazieris tikisi kažko panašaus.

„Treneris minėjo, kad Lietuva yra labai gera komanda. Ir jei ketvirtfinalyje būtų ne kanadiečiai, o lietuviai, su tokiu žaidimu būtume pralaimėję. Tai daug ką pasako apie Lietuvos rinktinę“, - mūsiškius gerbė 7,3 taško pirmenybėse pelnantis M. Frazieris.

Pusfinalio rungtynių pradžia - 21 val. 15 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.