EUROLYGA 2023

Gėdą dėl nepatekimo į olimpiadą jaučiantys graikai kalba apie medalius

Graikijos nacionalinė komanda yra viena iš nedaugelio, kuri Europos čempionate galės verstis visomis pajėgomis. Atsižvelgiant dar ir į Graikijos rinktinės meistriškumą, savaime peršasi mintis, kad italo Andrea Trinchieri auklėtiniai grėsmingai nusitaikę į apdovanojimų pakylą.

Graikijos rinktinės žvaigždė I. Bourousis gina buvusį komandos trenerį I. Zourosą.<br>G. Šiupario nuotr. iš archyvo
Graikijos rinktinės žvaigždė I. Bourousis gina buvusį komandos trenerį I. Zourosą.<br>G. Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2013, 4:12 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 8:02 PM

Tai puikiai suvokia ir patys Graikijos krepšininkai. Patyliukais jie po ketverių metų pertraukos viliasi vėl pasidabinti kurios nors prabos medaliais.

Nebijo nieko

Graikai jau kalba kaip favoritai. Medaliai - bent kelių Graikijos nacionalinės ekipos narių lūpose. Labiausiai pasitikėjimu trykšta Bilbao „Uxue Basket“ lyderis Kostas Vasiliadis.

„Jei visi susibursime, sunkiai dirbsime ir gerai įsiliesime į naujo trenerio žaidimo sistemą, neturėtume bijoti nė vieno varžovo. Mano mintyse - medaliai. Turime daug talento ir žmonės iš mūsų tikisi aukštų rezultatų“, - pasakojo 13,9 taško Ispanijoje rinkęs snaiperis.

Apie pergalės svarbą visai tautai užsiminė ir „Regal Barcelona“ gretose sezoną baigęs aukštaūgis Loukas Mavrokefalidis.

„Slovėnijoje galime laimėti medalį. Graikijoje dabar - sunkūs laikai. Darysime viską, kad suteiktume žmonėms pasitenkinimą“, - tvirtino žaidėjas, kurį už dvejus metus iš eilės dėl asmeninių priežasčių duotą neigiamą atsakymą Graikijos krepšinio federacija buvo suspendavusi dviem mėnesiams.

Apie tautą graikai kalba ne be reikalo. Gerbėjams krepšininkai skolingi už praėjusių metų olimpinę atranką, kurioje nepavyko patekti į finalinį Londono olimpiados etapą.

„Man vis dar gėda, kad pernai atrankoje nepatekome į olimpiadą, bet Europos čempionatui surinksime gerą komandą. Turime gerus šansus“, - neabejojo įžaidėjas Nickas Calathesas.

Užuojauta I. Zourosui

A. Trinchieri Graikijos rinktinės vairą perėmė iš į Kauno „Žalgirį“ sugrįžusio Ilias Zouroso. Pastarasis savo šalies komandą treniravo 2011 metų Europos čempionate Lietuvoje ir minėtoje olimpiados atrankoje Venesueloje.

Prieš dvejus metus graikai Lietuvoje liko šešti, o iš olimpinės atrankos pasitraukė po ketvirtfinalyje patirtos sensacingos nesėkmės Nigerijai.

Tačiau Graikijos komandos priekinės linijos narys Ioannis Bourousis užstojo I. Zourą. Milano „Emporio Armani“ aukštaūgio manymu, strategas tapo nesėkmingai susiklosčiusių aplinkybių auka.

„Esmė ta, kad pastaruosius 2-3 metus mūsų komanda buvo ne ta - dėl traumų ar asmeninių priežasčių vis nesuburdavome pajėgiausios sudėties. Noriu pasakyti, kad treneriui I. Zourosui labai nepasisekė. Rinktinei vis nepadėdavo labai geri krepšininkai, kurių itin trūko. Mano nuomone, I. Zourosas yra ne tik nuostabus žmogus, bet ir puikus treneris“, - specialistą liaupsino I. Bourousis.

Pasiūlymų iš Ispanijos ir Turkijos susilaukęs vidurio puolėjas turėjo ką pasakyti apie naująjį graikų vairininką A. Trinchieri, kuris taip pat dirbo Italijoje - stovėjo už Kantu klubo vairo.

„Gerai jį pažįstu iš Italijos pirmenybių. Jis labai mėgsta daug dirbti. Savo vertę įrodė Kantu ekipos rezultatais Italijoje bei Eurolygoje. Tai - modernaus krepšinio šalininkas“, - tikino I. Bourousis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.