EUROLYGA 2023

A. Biedrinis be jokios priežasties nepasirodė latvių stovykloje

Žais ar nežais Europos čempionate Andris Biedrinis? Atsakymo į šį klausimą Latvijos krepšinio vadovai ir nacionalinės komandos treneris Ainaras Bagatskis nežino net prasidėjus rinktinės pratyboms. Vienintelis NBA rungtyniaujantis latvis neatvyko į pirmąją treniruočių stovyklą ir vis dar nepranešė, ar ketina dalyvauti žemyno pirmenybėse.

Anksčiau žibėjusi A. Biedrinio žvaigždė pastaraisiais metais nublėso.<br>AP
Anksčiau žibėjusi A. Biedrinio žvaigždė pastaraisiais metais nublėso.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Jul 18, 2013, 4:27 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:33 PM

Ketvirtadienį į pirmąją treniruočių stovyklą susirinko Europos pirmenybėms besirengianti Latvijos krepšinio rinktinė. Treneris A. Bagatskis sulaukė 14 iš 17 kviestų krepšininkų, bet vis dar nežino, ar verta laukti garsiausio šių dieno Latvijos krepšinio auklėtinio A. Biedrinio.

Praėjusį sezoną „Golden State Warriors“ aprangą vilkėjęs ir šią vasarą į „Utah Jazz“ perėjęs A. Biedrinis nebuvo susisiekęs nei su A. Bagatskiu, nei su Latvijos krepšinio vadovais. Rinktinės treneris praėjusią savaitę viešėdamas Amerikoje susitiko tik su A. Biedrinio agentu, bet nieko konkretaus apie vidurio puolėjo planus nesužinojo.

„A. Biedrinis reikalingas rinktinei, o rinktinė reikalinga A. Biedriniui, - grįžęs iš Amerikos svarstė A. Bagatskis. – Tikimės, kad jis žais Europos čempionate, bet gerbsime bet kokį jo sprendimą“.

Legendinis Latvijos krepšininkas ir buvęs rinktinės treneris Valdis Valteris birželio viduryje savo „Twitter“ paskyroje parašė tikrai žinąs, kad A. Biedrinis į nacionalinę komandą neatvyks. Tačiau A. Bagatskis tada atkirto, jog V.Valteris gali rašyti, ką nori, o jam svarbu tik tai, ką pasakys pats A. Biedrinis.

Pirmąją treniruočių stovyklos dieną rinktinėje trūko ne tik A. Biedrinio, bet ir Rihardo Kuksiko bei Janio Timmos. Kijevo „Budivelnyk“ gynėjas R. Kuksikas asmeniniais reikalais išvyko į JAV, bet žada prie komandos draugų prisidėti dar šią savaitę, o šių metų NBA naujokų biržoje pakviestas 21 metų J. Timma žaidžia NBA vasaros lygoje ir į Latviją grįš kitos savaitės pradžioje.

Latvijos rinktinei šiais metais nepadės du preliminariame sąraše buvę krepšininkai: Belgrado „Partizan“ puolėjas Davis Bertanis ir Noršiopingo „Dolphins“ įžaidėjas Edgaras Jeromanovas.

20-metis Dav. Bertanis birželį per Serbijos lygos finalo rungtynes patyrė sunkią kelio traumą, o buvęs rinktinės kapitonas E. Jeromanovas nusprendė išsigydyti įsisenėjusias traumas.

Latvijos krepšinio veteranai Kasparas Kambala ir broliai Kristapas bei Sandis Valteriai nekviečiami į rinktinę dėl nesutarimų su nacionalinės krepšinio federacijos vadovais.

Rugsėjo 4 d. Slovėnijoje prasidėsiančiame Europos čempionate Latvijos rinktinė bus viena Lietuvos komandos varžovių. Lietuviai ir latviai žais B grupėje, į kurią taip pat pateko Serbijos, Makedonijos, Juodkalnijos bei Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkai.

Latvijos rinktinė: J. Strelniekas (praėjusį sezoną žaidė Sankt Peterburgo „Spartak“, Rusija), J. Blūmas (Vilniaus „Lietuvos rytas“), Ž. Peineris (Rygos LU), Dair. Bertanis (Rygos VEF), A. Škėlė (Talino „Kalev/Cramo“, Estija), K. Janičenokas (VEF), R. Kuksikas (Kijevo „Budivelnyk“, Ukraina), M. Laksa („Ventspils“), M. Mejeris (Logronjo „Knet“, Ispanija), J. Timma („Ventspils“), A. Berzinis („Ventspils“), R. Freimanis (Montegranaro „Sutor“, Italija), R. Zakis („Ventspils“), K. Berzinis (VEF), M. Meieris („Ventspils“), A. Šelakovas („Melilla“, Ispanija), A. Biedrinis („Golden State Warriors“, NBA).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.