EUROLYGA 2023

Ispanija - favoritė ir be pagrindinių lyderių

Atimkite iš Prancūzijos rinktinės Tony Parkerį bei Nicolą Batumą, iš Rusijos - Andrejų Kirilenką ir Aleksejų Švedą, iš Serbijos - Nenadą Krstičių ir Milošą Teodosičių, iš Vokietijos - Dirką Nowitzkį bei Chrisą Kamaną. O tada kalbėkite apie tų nacionalinių komandų šansus Europos čempionate. Kažin, ar kiltų ranka įrašyti šias rinktines prie favoritų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 29, 2013, 12:46 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:11 PM

Tačiau yra viena rinktinė, iš kurios išėmę du lyderius, vis tiek drąsiai galėsite įvardyti net ne kaip vieną iš daugelio, bet pagrindinę favoritę užsidėti Senojo žemyno čempionų karūną. Tai - Ispanija.

„La Roja“ į Slovėniją važiuos mažiausiai be kertinių žaidėjų. Kitų rinktinių aukštaūgiams palengvėjo dėl Pau Gasolio netekties, o varžovų krepšių nebombarduos Juanas Carlosas Navarro su savo žudančiais tritaškiais.

Ne gana to, ispanams atstovaujantis „Oklahoma City Thunder“ puolėjas Serge‘as Ibaka prabilo apie nuovargį ir taip pat nepadės komandai. Tačiau nepaisant visų problemų, ispanų kartelė išlieka iškelta į aukščiausią tašką.

„Mūsų ambicijos - maksimalios. Tikslas - laimėti Europos čempionatą“, - bendraudamas su vietine žiniasklaida, nesikuklino vienas lyderių Marcas Gasolis, kuris kurį laiką nebuvo tikras, ar atstovaus Ispanijai.

„Centras“ dvejojo dėl klubinės karjeros. „Memphis Grizzlies“ vadovai kitą sezoną ispanui numato bene lyderio vaidmenį, todėl prašė vasarą skirti poilsiui.

Bet nors M. Gasoliui protas sakė „ilsėkis!“, širdis liepė padėti tėvynei.

„Juk visi puikiai žinote, kaip visuomet laukiu vasaros, kada galiu susitikti su rinktinės nariais“, - meilę Ispanijos rinktinei išreiškė Barselonoje atostogas leidžiantis 28 metų krepšininkas.

Ispanijos ekipos atakų organizatorius Jose Manuelis Calderonas yra dar kategoriškesnis favoritų statuso klausimu.

„Geriausia mūsų rinktinės pusė yra ta, kad net ir be svarbių žaidėjų, visada esame favoritai“, - ryžto neslėpė praėjusį sezoną iš „Toronto Raptors“ į „Detroit Pistons“ persikėlęs įžaidėjas.

NBA klubo ieškantis 31 metų snaiperis mano, kad Ispanijos varomoji jėga bus patirties ir naujų talentų derinys.

Taigi, ispanų treneris Juanas Antonio Orenga nesėkmingo pasirodymo atveju spaudos konferencijose negalės skųstis lyderių trūkumu. Ir todėl, kad rinktinėje yra apstu aukščiausio lygio žaidėjų, ir dėl kitų žvaigždžių netekusių nacionalinių komandų, kurioms netektys atsilieps kelis kartus skaudžiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.