EUROLYGA 2023

Rusų treneris apie T. Mozgovo netektį: „Rinktinės spalvas turi ginti tie, kurie iš tikrųjų to nori“

Prieš pat pasiruošimo Europos čempionatui pradžią į Rusijos rinktinės katilą įmestas treneris Vasilijus Karasiovas turi sukti galvą dėl atsisakiusiųjų padėti komandai žaidėjų. Visai neseniai prie jų prisijungė „Denver Nuggets“ „centras“ Timofejus Mozgovas.

T. Mozgovas būtų gerokai sustiprinęs ir taip nukraujavusią Rusijos rinktinę.<br>AP
T. Mozgovas būtų gerokai sustiprinęs ir taip nukraujavusią Rusijos rinktinę.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2013, 4:28 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:48 AM

Parašą po nauja trejų metų 14 mln. JAV dolerių sutartimi padėjęs 27 metų rusas norėjo pailsėti ir geriau pasiruošti artėjančiam NBA sezonui.

V. Karasiovas iš dalies susitaikė su T. Mozgovo sprendimu.

„T. Mozgovo netektis – rimta problema. Sudėtinga, kai tikiesi krepšininko rinktinės stovykloje, bet jis nelauktai neatvyksta. Tiesa, nekaltinu T. Mozgovo. Suprantu jo tikslus ir įsipareigojimus NBA klubui“, – sakė V. Karasiovas.

Vis dėlto 42 metų specialistas dviprasmiškai išreiškė savo nuomonę apie padėti rinktinei atsisakančius žaidėjus ir konkrečiai T. Mozgovo atvejį: „Kita vertus, visada tikėjau, kad nacionalinės rinktinės spalvas turi ginti tie, kurie tikrai to nori. Jeigu žaidėjas yra aikštėje, bet mintyse – už vandenyno, tai niekam neišeina į naudą.“

V. Karasiovas tikino, kad kaip nors susitvarkys su vidurio puolėjo problema. Be T. Mozgovo, anksčiau žaisti Europos čempionate atsisakė Andrejus Kirilenka, Viktoras Chriapa ir Aleksandras Kaunas.

Specialisto tvirtinimu, vienintelis likęs tikras „centras“ Aleksejus Savrasenka tikrai nežais po 20 minučių, todėl dažniausiai rusai žais žemu penketu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.