EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinei pirmasis blynas neprisvilo – belgai sutriuškinti

Jonas Kazlauskas nenustygo vietoje, o ant atsarginių suolelio sėdintys žaidėjai plojimais palydėdavo kone kiekvieną ataką. Pirmajame draugiškame Lietuvos rinktinės mače naujoje Kėdainių arenoje netrūko nei emocijų, nei gražių epizodų. Nuo pat rungtynių pradžios palaipsniui pranašumą didinę, o po didžiosios pertraukos galingai spurtavę Lietuvos krepšininkai nepaliko vilčių Belgijos krepšininkams, kuriuos nugalėjo 86:61.

Lietuvos rinktinė pirmąjį draugišką mačą sužaidė užtikrintai - Belgijos ekipa buvo sutriuškinta.<br>M.Kulbio nuotr.
Lietuvos rinktinė pirmąjį draugišką mačą sužaidė užtikrintai - Belgijos ekipa buvo sutriuškinta.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Aug 5, 2013, 7:40 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:37 AM

J.Kazlausko komentaras.

D. Motiejūno komentaras.

V.Čižauskas,M.Kuzminsko ir Belgijos rinktinės trenerio komentarai.

Lyderis. D. Motiejūnas pademonstravo, kad šią vasarą gali būti vienas rinktinės lyderių. "Houston Rockets" puolėjas nuo pat pradžios kibo į darbą, per pirmąjį kėlinį pelnė 9 taškus, o iš viso surinko 19. Be to, jis išprovokavo 5 varžovų pražangas, atkovojo 5, perėmė 3 kamuolius ir surinko 20 naudingumo balų.

Statistika.

Lietuva: D.Motiejūnas – 19, K.Lavrinovičius – 12, M.Kuzminskas – 10, D.Lavrinovičius ir R.Seibutis – po 8, J.Mačiulis – 7, M.Gecevičius – 6, V.Čižauskas – 5, R.Javtokas ir M.Pocius – po 4, T.Delininkaitis – 3.

Belgija. A.Hervelle – 14, S.Van Rossomas – 12, J.Tabu (7 atk. kam.) - 9, Y.Driesenas – 8, J.M.Mwema – 5, W.Mukubu ir P.A.Gilletas bei Ch.Beghinas – po 4, S.Massotas – 1.

Lietuva – Belgija

Dvitaškiai: 21/33 (63,6 proc.) - 14/36 (38,9 proc.)

Tritaškiai: 8/22 (36,4 proc.) - 8/22 (36,4 proc.)

Baudų metimai: 20/30 (66,7 proc.) - 9/12 (75 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 40 – 28

Rezultatyvūs perdavimai: 18 – 14

Perimti kamuoliai: 12 – 10

Klaidos: 12 - 10

Žvaigždės. Sausakimšai 2,2 tūkst. vietų areną užpildę žiūrovai atsistoję ir audringais plojimais sutiko Lietuvos rinktinės žaidėjus. Dėmesio netrūko ir rungtynes stebėjusiam A. Saboniui - Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas tribūnose dalino autografus ir fotografavosi su savo gerbėjais.

Žiūrovas. I.Zouros pirmadienį ryte vadovavo pirmajai Kauno "Žalgirio" treniruotei, o po pietų atskubėjo į Kėdainius. Dvejų metų kontraktą su Kauno ekipa pasirašęs 47-erių graikas nepraleido progos pasižiūrėti Lietuvos rinktinės žaidimo.

Neregistravo. J.Kazlauskas pirmosioms draugiškoms rungtynėms nusprendė neregistruoti gynėjo Manto

Kalniečio, puolėjo Lino Kleizos ir vidurio puolėjo Jono Valančiūno.

Pokštas. J.Valančiūnas net ir nežaisdamas spėjo pritraukti žiūrovų dėmesį. Rungtynių informatoriui rungtynių pradžioje garsiai ištarus jo pavardę žiūrovai palydėjo audringais plojimais. Trečiajame kėlinyje, kai ataką rezgę belgai suklydo ir kamuolį pasiuntė Lietuvos rinktinės atsarginių suolelio link. Kamuolį pačiupęs J.Valančiūnas greitai atsisojo ir ėmė imituoti, kad ruošiasi atakuoti lietuvių krepšį - šį veiksmą palydėjo juoko banga.

Rungtynės. Lietuvos nacionalinei komandai tai buvo pirmosios draugiškos rungtynės. Belgijai - trečiosios. Nestipriausios sudėties Belgijos rinktinė du kartus įveikė olandus 61:53 ir 64:55. Antradienį lietuviai vėl išbandys jėgas su belgais - šį kartą Kaune.

Pirmasis kėlinys

Lietuvos rinktinės starto penketas: A.Juškevičius, M.Pocius, J.Mačiulis, D.Motiejūnas ir R.Javtokas.

Simbolinį ginčo kamuolį išmetė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas A.Sabonis.

Pirmuosius taškus Lietuvos rinktinei šią vasarą pelnė D. Motiejūnas, prasiveržęs pro varžovus ir pelnęs dvitaškį. Belgai taškų vis nesugebėjo pelnyti, o lietuviams dar vieną dvitaškį pridėjo J.Mačiulis. Pirmojo taiklaus metimo belgai sulaukė sužaidus dvi minutes - tritaškį pataikė S.Van Rossomas.

Lietuvos rinktinės atakose pabiro klaidos - varžovai lengvai įspėdavo lietuvių sumanymus ir kiek priartėjo (5:6). Galiausiai J.Kazlauską pradžiugino pirmasis komandos tritaškis - taikliai iššovė D.Motiejūnas.

„Houston Rockets" puolėjas greitai tapo puolimo lyderiu, bet belgai gelbėjosi tritaškiais - dar vieną pataikė A.Hervelle'is (10:11). Pirmieji J. Kazlausko keitimai - A.Juškevičių keičia V.Čižauskas, M.Pocių šiam pataikius du baudų metimus - R.Seibutis.

Lietuviai spartino ritmą - po greitos atakos galingai į krepšį įkrovė D.Motiejūnas. Per pirmąjį kėlinį jis pelnė 9 taškus, o lietuviai 10 minučių atkarpą laimėjo 21:15.

Antrasis kėlinys

Pradžioje blykstelėjo broliai - Kšyštofas blokavo varžovo metimą, vėliau puolime atkovojo kamuolį, o kitos atakos metus pridėjo dvitaškį. Prie brolio prisidėjo ir Darjušas, pataikęs dvitaškį (26:19).

Žaidimą puošė vis daugiau efektingų momentų - du kartus iš viršaus įkrovė M.Kuzminskas, kitos atakos metu kamuolį atsikovojo ir dvitaški pridėjo R.Javtokas. Po rinktinės dvitaškio Lietuvos pranašumas perkopė 10 taškų ribą 32:21.

K. Lavrinovičius smeigė tritaškį, bet belgai atsakė taiklia ataka po to, kai suklydo J.Mačiulis - dvitaškį pelnė A.Hervelle'is (24:35).

Belgams nuotaiką kiek praskaidrino J.M.Mwenos tritaškis. Tuo pačiu atsakyti galėjo ir M.Pocius, bet jo tolimas metimas aidint sirenai buvo netaiklus.

Trečiasis kėlinys

Po didžiosios pertraukos J.Kazlauskui teko padiskutuoti su teisėjais ir rungtynių sekretoriatu, kurie neįskaitė D.Lavrinvočiaus dvitaškio. Nesklandumai neišmušė iš vėžių V.Čižausko - jaunasis įžaidėjas smeigė tritaškį, kitos atakos metu - dvitaškį.

Apsigynę lietuviai vėl žaibiškai nuskubėjo į ataką, kurią dvitaškiu užbaigė R.Seibutis. Dar viena ataka baigėsi taip pat - Vilniaus "Lietuvos ryto" gynėjo taškais (46:31).

Belgijos rinktinės strategas E.Casteelsas niršo, bet reikalai jo komandai negerėjo - lietuvių pranašumas augo kaip ant mielių: dvitaškį pataikė D.Lavriovičius, tritaškį su pražanga M.Kuzminskas (52:31).

Pabėgę lietuviai kiek atsipalaidavo - Belgijos krepšininkai, pasinaudoję lietuvių klaidomis, spurtavo 6:0.

Minutės pertraukėlė sustygavo Lietuvos rinktinės žaidimą - M. Kuzminskas ataką baigė dėjimu, gynyboje perėmė kamuolį ir žaibiškai jį perdavė priekyje atsidūrusiam D.Motiejūnui (58:38).

Kėlinio pabaigoje lietuviai ėmė spausti varžovus ir privertė juos klysti vos pradėjus atakas. Klaidas lietuviai vertė taškais - pataikė M.Pocius ir D.Motiejūnas (63:42).

Po trijų kėlinių 66:45.

Ketvirtasis kėlinys

Belgai paskutinįjį ketvirtį pradėjo tritaškiu (48:66). Atsakomojoje atakoje T.Delininkaitis skriejo po varžovų krepšiu ir privertė prasižengti Belgijos krepšininką. Lietuvos nuo baudų metimo linijos taikliai atakavo dukart - 68:48.

Svečiams išsimetant kamuolį jis toli nebėgo - J. Kazlauskas pasirinko spaudimą.

Sužaidus porą minučių Lietuvos rinktinė pirmavo 72:50. Lietuviams atakavus netaikliai belgai iš vidutinio nuotolio pelnė du taškus. M.Gecevičius atsakyti mėgino tritaškiu, tačiau kamuolys į krepšį neįkrito. Belgai pelnė dar vieną dvitaškį, tačiau juos greit nuramino M.Gecevičius - antrasis jo metimas iš toli buvo taiklus - 75:54.

Įpusėjus kėliniui Lietuvos rinktinė pirmavo užtikrintai - 77:54.

J.Kazlausko auklėtiniai ir toliau žygiavo užtikrintai. Baudas sumetęs K.Lavrinovičius įvirtinto rezultatą 81:57. Iki mačo pabaigos likus žaisti porai minučių V.Čižauskas parodė J.Kazlauskui, kad norėtų būti pakeistas. Treneris išgirdo prašymą ir į aikštę įleido A.Juškevičių. Lietuviai pirmavo 81:59.

Rungtynės baigėsi Lietuvos pergale 86:61.

).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.