EUROLYGA 2023

Krepšinio IQ testas Lietuvos rinktinės žaidėjus privertė pasukti galvą

Antradienį DNB bankas pristatė krepšinio IQ testą – rimtą žinių išbandymą visiems krepšinio aistruoliams.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Aug 20, 2013, 4:32 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:33 PM

Krepšinio žinių bagažo svorį tikrinosi krepšininkai ir grupelė sporto žurnalistų. Banko „Facebook“ paskyroje testas prieinamas visiems norintiems.

Testą daugelis sporto žurnalistų atsidarė it atsipalaidavęs krepšininkas prieš rungtynes, kuriose jaučiasi neabejotinas favoritas. Yra tekę atlikti ne vieną krepšinio testą, kuriame be didesnio vargo pavykdavo atsakyti bent į 9 klausimus iš 10. Tačiau ne veltui sakoma, kad už atsipalaidavimą baudžiama.

Visai kitaip į IQ testą žiūrėjo Lietuvos rinktinės komanda, kurią sudarė Robertas Javtokas, Renaldas Seibutis, Mindaugas Kuzminskas ir atstovas spaudai Linas Kunigėlis. Ir ne tik todėl, kad krepšinio aikštelėje jie mokomi nenuvertinti varžovų.

Pats R.Javtokas prisidėjo prie IQ testo sukūrimo savo sugalvotais klausimais. Patikėkite, klausimai nebuvo iš „kiek krepšininkų žaidžia aikštelėje vienu metu“ srities.

Išvydęs pirmuosius klausimus buvau it apmėtytas tritaškiais pačioje mačo pradžioje. Tiesa, vėliau pavyko įsivažiuoti ir pasirodyti pakankamai garbingai.

Teko prisiminti krepšinio taisykles, derinius, įvairius aikštelės matmenis, grįžti į istoriją. Vyresniosios kartos sirgaliai arba užkietėję krepšinio istorikai atlikdami testą turės nemenką pranašumą.

Pavyko atsakyti į 24 klausimus iš 36. Tiesa, IQ taškų balas – neįspūdingas. Už ilgus svarstymus teko gauti savotiškų „baudos taškų“, todėl galutinis rezultatas 112 iš 222. Patarimas tiems, kurie dar atliks IQ testą – nemiegokite.

Teste itin svarbus laikas. Kuo greičiau atsakai į klausimą, tuo daugiau taškų gauni – tuomet jie dvigubinasi. Taip siekiama sumažinti šansus sukčių, kurie testą atliks su „visažinės“ „Google“ pagalba. Bandysiu pasiteisinti, kad prieš atlikdami testą sporto žurnalistai to nežinojo.

Testo kūrėjai rekomenduoja iš viso tilpti į 6 minutes – kiekvienam klausimui skirti iki 10 sekundžių. Nenuostabu, kad niekur neskubant ir užfiksavus 9 minučių rezultatą, kalnų nuversti nepavyko.

Tuo metu Lietuvos rinktinės nariai įrodė, kad ne tik žaidžia krepšinį, bet juo ir itin domisi. Krepšininkų IQ balas – 144. Geriausiai pasirodęs sporto žurnalistas surinko 129 balus.

Tai buvo tik pirmasis IQ testo etapas. Jų iš viso bus trys. Naują testą bus galima atlikti kas savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.