EUROLYGA 2023

Vilniuje sutriuškinti Rusijos krepšininkai jaučia gėdą

Lietuvos rinktinė su kaupu atsirevanšavo Londono olimpiadoje ją nuskriaudusiai Rusijos komandai. Draugiškose rungtynėse Vilniuje lietuviai patiesė varžovus 82:51. Tiesa, Rusijos rinktinė toli gražu jau nebeprimena pastarąsias vasaras brandžiai rungtyniavusios ir pergales skynusios komandos.

Rusijos rinktinė neturėjo vilčių pasipriešinti lietuviams.<br>T.Bauro nuotr.
Rusijos rinktinė neturėjo vilčių pasipriešinti lietuviams.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-23 13:58, atnaujinta 2018-03-01 19:02

Komandai vietoj Davido Blatto vadovauja mažiau patyręs Vasilijus Karasiovas, kuris neturi ryškiausių šalies krepšinio žvaigždžių - Andrejaus Kirilenkos, Viktoro Chriapos, Timofėjaus Mozgovo.

Rusijos krepšininkai draugiškų rungtynių maratone nelepina sirgalių pergalėmis, bet antausis Vilniuje sutiktas skausmingai.

„Rusijos komanda patyrė didžiausią sutriuškinimą ruošiantis Europos čempionatui“, - liūdnai konstatavo „Sport-Express“.

Žiniasklaida pabrėžė, kad rusai draugiškuose mačuose pralaimėjo ne tik lietuviams, bet ir slovėnams bei serbams. Daugiau tokio lygio varžovų, anot spaudos, nebus. Rusijos rinktinei liko mačai su Suomija (Vilniuje) ir Ukraina (Maskvoje).

„Iki Europos čempionato mūsiškiams jau nebepavyks „atsiprašyti“ aistruolių už šį pralaimėjimą (Lietuvos rinktinei. - Red.). O likusiose draugiškose rungtynėse su suomiais ir ukrainiečiais mūsų komandai nepavyks įrodyti savo pretenzijų į Europos čempionato medalius“, - rašo „Sport-Express“.

Ir suskuba paguosti: „Tikėkimės, kad Europos čempionate viskas bus kitaip. Juk ir prie D.Blatto draugiškos rungtynės pavykdavo retai“.

Rinktinės treneris V.Karasiovas, kurį rusų žiniasklaida vadina ryškiausia komandos žvaigžde, padėties nedramatizavo.

„Nepaisant galutinio rezultato, mes žengėme žingsnį į priekį, matosi progresas. Prastas mūsų taiklumas tapo pralaimėjimo priežastimi. Pelnant 50 taškų ir žaidžiant Lietuvoje laimėti neįmanoma. Lietuviai pataikė beveik viską, o mes pramesdavome. Geriau pramestume metimus draugiškose rungtynėse nei Europos čempionate“, - dėstė Rusijos rinktinės treneris.

Savo ruožtu, patys Rusijos krepšininkai nei savęs, nei sirgalių neguodė. Aštuonis taškus mače su lietuviais pelnęs Sergejus Monia žodžių į vatą nevynioja: „Buvo gėda dėl mūsų žaidimo. Mums apskritai niekas nepavyko. Blogai pradėjome, negalime užbaigti atakų, o varžovas lengvai pelno taškus. Reikia kažką keisti. Visi supranta, kad mūsų rinktinė pasikeitusi, stebuklų laukti neverta. Taip nebūna.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.