EUROLYGA 2023

Serbai nelaiko savęs favoritais, bet pasvajoja apie medalius

Lietuvos rinktinė yra šio vakaro rungtynių favoritė. Maža to, ji yra viena pagrindinių viso turnyro favoričių. Taip prieš pirmąsias Europos krepšinio čempionato rungtynes tvirtina ir serbų žiniasklaida, ir Serbijos rinktinės treneris Dušanas Ivkovičius bei komandos kapitonas Nenadas Krstičius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-04 14:20, atnaujinta 2018-03-01 13:53

Serbai nekantriai laukia pirmojo čempionato mačo, kuriame šį vakarą 22 val. (Lietuvos laiku) jų komanda susitiks su mūsų šalies rinktine.

„Lietuva yra viena kandidačių laimėti medalius, - rungtynių išvakarėse kalbėjo labiausiai patyręs serbų žaidėjas N.Krstičius. – Jie turi stiprią komandą, o manęs laukia labai sunkios dvikovos su Jonu Valančiūnu ir broliais Lavrinovičiais. Vis dėlto jei žaisime drausmingai, įvykdysime trenerio numatytą planą ir kovosime iš visų jėgų, galime pasiekti teigiamą rezultatą“.

Kodėl serbai save vadina pirmųjų rungtynių autsaideriais, paaiškinti nesunku. Žaisti Serbijos rinktinėje šiais metais atsisakė visas būrys Europos krepšinio žvaigždžių, o prieš pat čempionatą paaiškėjo, kad Slovėnijoje D.Ivkovičiui teks verstis be dviejų treniruočių stovykloje buvusių, bet traumų išsigydyti nespėjusių krepšininkų Milošo Teodosičiaus ir Vladimiro Lučičiaus.

Vis dėlto išlydint komandą nuotaikos Serbijoje buvo anaiptol ne niūrios. Netgi priešingai, daugelyje Serbijos dienraščių ir interneto svetainių buvo galima perskaityti atsargiu optimzimu persmelktų eilučių.

„Naujos Serbijos krepšinio kartos nuo trečiadienio lauks naujas didelis krepšinio iššūkis. Dudos (taip sutrumpintai vadinamas treneris D.Ivkovičius – red.past.) vaikinai, iš kurių nesitikima skambių pergalių, atvers naują serbų krepšinio puslapį kovodami su kur kas labiau patyrusiais ispanais, prancūzais, lietuviais...

Jie išvyko tyliai, be garsių palydų. Jauna komanda, kurią į Slovėniją nusivežė D.Ivkovičius, neminima tarp favoričių. Ekipa nėra pilna, į ją pakviesti net devyni naujokai, visą pasirengimą trikdė traumos. Nepaisant visų sunkumų, tai yra nauja pradžia ir naujos viltys susigrąžinti buvusią šlovę ir „krepšinio šalies“ vardą!

Vis dėlto Serbija turi šansų. „Ereliai“ puikiai žaidė pasirengimo rungtynėse. Nors jiems trūko daugelio geriausių, draugiškose rungtynėse parodė ne tik narsą, bet ir netikėtą brandą ir suteikė tautai optimizmo“, - šiandien rašo Serbijos nacionalinės televizijos interneto svetainė, krepšinio rinktinei skirtą straipsnį pavadinusi „Ereliai“ Aplėse – naujos viltys!“

„Tikriausiai dar niekada neturėjome tokios jaunos rinktinės (jos amžiaus vidurkis yra 24,2 metai). Tačiau ir tokia atjaunėjusi komanda per pasirengimo rungtynes žaidė solidžiai ir parodė dantis stipriausioms Europos komandoms. Todėl turime teisę tikėtis aukštos vietos“, - svarstė dienraštis „Alo!“.

„Serbijos rinktinė bandys sukurti tokią pat staigmeną, kokią prieš ketverius metus sukūrė Lenkijoje, kur laimėjo sidabro medalius“, - 2009 metų Europos čempionatą, kuriame irgi be daugelio geriausių krepšininkų žaidusi Serbijos komanda iškovojo medalius, priminė dienraštis „Večernje Novosti“.

„Krepšininkai gali iškovoti medalius, tačiau jų nespauskite. Nei jie patys, nei mes nežinome, ką jie gali. Treneris D.Ivkovičius iš turimų krepšininkų sukūrė idealų jaunystės ir patirties lydinį, o praėjusio amžiaus pabaigos auksinės kartos žaidėjų Dejano Tomaševičiaus ir Milano Gurovičiaus manymu, jei viskas sklandžiai klostysis, vaikinai gali tikėtis medalių“, - tvirtino interneto svetainė 24sata.rs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?