EUROLYGA 2023

J.Blūmas: „Turime išsiaiškinti, kas geresni – jūs ar mes“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Jesenicės (Slovėnija)

J.Blūmas - vienas latvių lyderių.<br>AP nuotr.
J.Blūmas - vienas latvių lyderių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 6, 2013, 1:40 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:56 PM

Janis Blūmas šiame Europos krepšinio čempionate šaudo pro šalį, tačiau po dviejų rungtynių į rūbinę traukia plačiai šypsodamasis. Latvijos rinktinė kartu su Serbija kol kas ir vienintelės komandos, B grupėje nepatyrusios pralaimėjimo kartėlio. Latviai pirmajame mače 86:75 nugalėjo Bosnijos ir Hercegovinos rinktinę, o antrajame po dramos 73:72 palaužė Juodkalniją.

Penktadienį latviai išbandys jėgas su savo kaimynas - vieną pergalę ir vieną pralaimėjimą turinčiais Lietuvos krepšininkais.

"Manau, tai gera pradžia, turime tęsti pradėtą darbą ir rungtynėse su Lietuva. Turime pailsėti truputį, šiek tiek atšvęsti pergalę ir pradėti galvoti rungtynes su Lietuva. Tiek jums, tiek mums tai bus labai svarbios rungtynės. Juk tai baltų derbis, ar ne? Bus įdomu. Turime išsiaiškinti, kas yra geresni: jūs ar mes", - portalui lrytas.lt sakė J.Blūmas.

Pastarąjį sezoną Vilniaus "Lietuvos ryto" ekipoje rungtyniavęs, o nuo šio rudens "Astana" marškinėlius vilkėsiantis gynėjas Eurpoos čempionate vidutiniškai rungtyniauja po 26 minutes, bet taiklumu pasigirti negali - tikslą pasiekė tik 2 tritaškiai iš 10, o dvitaškių metė vos du ir nė vieno nepataikė.

Pats krepšininkas tikina, kad Latvijos rinktinė vis tiek bandys lietuvius prispausti tritaškiais. Tiesa, dvi pergales turintys latviai mačui su Lietuva ruošėsi tik viešbutyje - rytinės treniruotės penktadienį jie nesurengė - į salę pamėtyti atvyko vienintelis Janis Blūmas.

"Mes turime tik tris aukštaūgius ir jiems bus nelengva grumtis su lietuviais. Ar bandysite atakuoti iš toli? Turbūt, juk mes visada taip darome", - kalbėjo latvis.

Ne vieną sezoną Lietuvoje rungtyniavęs 30-metis 191 cm ūgio gynėjas tikino, kad po šio vakaro mačo vėl taps Lietuvos rinktinės sirgaliu.

"Aš pats dvejus metus žaidžiau „Lietuvos ryte“, palaikau gerus santykius su kai kuriais Lietuvos rinktinės žaidėjais. Vienas jų – Renaldas Seibutis, kuris yra vienas geriausių mano draugų. Žinoma, visada palaikau Lietuvą. Net kai žaidžia Vilniaus „Lietuvos rytas“ ar Kauno „Žalgiris“, sergu už lietuvius", - kalbėjo Latvijos rinktinės krepšininkas.

Lietuvos ir Latvijos rinktinės jėgas išbandys 18 val. 45 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.