EUROLYGA 2023

J.Calderonas: „Visada norisi laimėti ir nesvarbu, su kuo žaisi ketvirtfinalyje“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Liubliana

Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 18, 2013, 10:52 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:31 AM

Ketvirtoji Europos čempionato F grupės komanda volu pervažiavo stipriausią E grupės komandą - Ispanija pirmajame ketvirtfinalyje nepaliko vilčių Serbijai 90:60. Diskusijų ir spėlionių ratas, pajudėjęs po Ispanijos pralaimėjimo Italijai F grupės finiše, vis dar sukasi.

Ar 15 taškų iššvaisčiusi ir per pratęsimą italams pralaimėjusi Ispanija gudravo? Ar jai buvo naudingiau pralaimėti ir užimti ketvirtąją vietą F grupėje ir ketvirtfinalyje susitikti su E grupės nugalėtoja Serbija, nei laimėti, užimti trečiąją vietą, ir ketvirtfinalyje kautis su Lietuva?

Patys Ispanijos krepšininkai dėl to galvos nesuka - pademonstravo geriausią savo žaidimą tada, kai labiausiai reikėjo, ir ramiai laukia pusfinalio varžovų.

„Sužaidėme kol kas geriausias rungtynes šiame čempionate. Mūsų tikslas ir buvo žingsnis po žingsnio gerinti savo žaidimą“, - kalbėjo Ispanijos rinktinės treneris Juanas Orenga.

Tiesa, po ketvirtfinalio rungtynių Ispanijos rinktinės žaidėjai vėl sulaukė klausimų apie pralaimėjimą Italijai. Jį išgirdęs Jose Manuelis Calderonas tvirtino - po pralaimėjimo komanda jautėsi blogai.

„Mes tikėjomės laimėti tas rungtynes. Tačiau pačioje pabaigoje labai prastai gynėmės, teko žaisti pratęsimą. Visada norisi laimėti rungtynes ir nesvarbu, su kuo žaisi ketvirtfinalyje. Pergalė visada yra maloni, suteikia pasitikėjimo ir sustiprina komandos dvasią.

Pastarosios dvi dienos buvo sunkios, tačiau dabar esame labai laimingi, nes patekome į pusfinalį“, - sakė Ispanijos rinktinės senbuvis.

„Dallas Mavericks“ ekipos gynėjas pripažino, kad Ispanijos rinktinė dviejuose Europos čempionatų etapuose pernelyg dažnai buksavo. „Jei atvirai, ankstesnėse rungtynėse nežaidėme labai gerai - pralaimėjome Slovėnijai, Graikijai, Italijai. Turėjome kažką keisti. Ir šiandien mes tai padarėme - kovojome visas 40 minučių ir viską atlikome labai gerai. Labai didžiuojuosi savo komandos draugais“, - kalbėjo J.Calderonas.

Naują pavarą įjungusių ispanų įžaidėjas Ricky Rubio pažadėjo, kad komanda nuo šiol žais kitaip.

„Pirmajame kėlinyje praleidome tik 5 taškus - tai buvo raktas į pergalę. Čempionate rungtyniavome ne itin gerai, todėl norėjome įrodyti, kad galime žaisti žymiai geriau. Šįvakar mums tai pavyko. Atėjo laikas parodyti, ką galime“, - kalbėjo R.Rubio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.