EUROLYGA 2023

„Šiaulių“ komandos strategai baigė rikiuoti savo kariauną

„LKL čempionate „Šiauliai“ trečiąją vietą jau iškovojo devynis kartus. Būtų puiku, jei po šio sezono komanda vėl (jau dešimtą kartą) žengtų ant garbės pakylos“, - toks palinkėjimas pirmadienį nuskambėjo per „Šiaulių“ arenoje surengtą „Šiaulių“ krepšinio komandos pristatymą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Sep 30, 2013, 4:06 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:46 PM

Jau rytoj rungtynėmis su Klaipėdos „Neptūnu“ LKL sezoną pradedančių „Šiaulių“ vadovai bei strategai ši palinkėjimą palydėjo šypsena, o apie komandos uždavinius ir galimybes kalbėjo aptakiai.

„Konkrečių vietų nepažadame, tačiau galime pažadėti, kad aikštelėje atiduosime visas jėgas“, - komandos sirgaliams garantavo „Šiaulių“ treneris Gediminas Petrauskas.

Kartu su su asistentais: Vaidu Pauliukėnu ir į „Šiaulius“ sugrįžusiu Robertu Giedraičiu - komandai vadovaujantis G.Petrauskas paprašė sirgalių būti kantresniais, jei „Šiaulių“ kelias į pergales būtų duobėtas.

Ankstesnį savo šūkį: „Čia gimsta lyderiai“ - fraze: „Mes – jauni ir ambicingi“ - pakeitusi šio sezono „Šiaulių“ komanda yra bene jauniausia per visą klubo istoriją. Vyriausiam komandos žaidėjui ir jos kapitonui Dariui Pakamaniui yra 32 metai. Iš likusių žaidėjų savo amžiumi išsiskiria tik Vytautas Šulskis (25 metai) ir Ovidijus Galdikas (25 metai).

„Surinkti naują komandą, kai nebelieka branduolio, yra sunku. Naujai sukomplektuota komanda savo žaidimą pradeda „atrasti“ prieš atkrintamąsias varžybas, bet jau būna praradusi namų pranašumą.

Krepšinyje svarbu net tik komandos sudėtis, bet ir nusiteikimas bei sugebėjimas kovoti. Šiemet LKL čempionate komandai keliamas uždavinys patekti į atkrintamąsias varžybas, o patekus jau galima pagalvoti ir apie medalius“, - per „Šiaulių“ komandos pristatymą sakė jos direktorius Adomas Klimavičius.

Sezono pradžią „Šiauliams“ apkartino žaidėjus persekioti ėmusios traumos. „Šiaulių“ ekipoje traumas gydosi trys krepšininkai: vidurio puolėjas Chrisas Coperis yra susižeidęs čiurną, „centrui“ Ovidijui Galdikui lūžo rankos pirštas, o puolėjui Rokui Giedraičiui - pėdos kaulas.

Pasak G.Petrausko didžiausia netektis komandai yra rezultatyviausiai per pasiruošimo ciklą žaidusio R.Giedraičio traumą. Ją žaidėjui gali tekti gydytis du mėnesius. Ch.Coperis jau bando treniruotis, netrukus įtvaras turėtų būti išimtas ir O.Galdikui.

„Dėl traumuotų žaidėjo tikrai nesiskųsime. Galime žaisti ir be jų. Pagaliau, tai - puiki proga kitiems žaidėjams parodyti, ką jie sugeba. Komandoje visi žino, kad niekas dėl savo vietos nėra garantuotas ir tokia konkurencija, manau skatina žaidėjus tobulėti“, - sakė „Šiaulių“ strategas G.Petrauskas.

Paklaustas apie paskutinį „Šiaulių“ pirkinį – tik vakar prie komandos prisijungusį Libano čempionate pernai žaidusį amerikietį puolėją 24 metų 201 cm ūgio Jesse'as Perry, G.Petrauskas atsakė, kad šis žaidėjas yra geras metikas.

Pasak „Šiaulių“ komandos trenerio, sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje J.Perry gali žaisti ir veidu, ir nugara į krepšį.

„Šio žaidėjo meistriškumas abejonių nekelia, tačiau jis dar gali būti nepasiruošęs išeiti į aikštelę“, - apie J.Perry perspektyvas „Šiaulių komandoje kalbėjo G.Petrauskas.

Paklaustas apie artėjančią dvikovą su Klaipėdos „Neptūnu“ G.Petrauskas sakė, kad klaipėdiečių pliusas yra tas, kai jie žais jau trečias rungtynes, todėl jau yra pajutę žaidimo ritmą, o šiauliečiams tai bus pirmosios rungtynės.

Šiemet „Šiaulių“ komandoje žais keturi legionieriai. bbe šiuo metu traumuoto vidurio puolėjas Ch.Coperio ir neseniai prie komandos prisijungusio sunkiojo krašto puolėjo J.Perry, čia žaidžia ir amerikiečiai: įžaidėjas Derekas Needhamas ir gynėjas Judas Dillardas.

Per „Šiaulių“ komandos pristatymą žaidėjams buvo išdalyti marškinėliai su pasirinktais numeriais.

Derekas Needhamas vilkės 3-iuoju, Justinas Olechnavičius 7-uoju, Vytautas Šulskis 8-uoju, Darius Pakamanis 9-uoju, Modestas Kumpys 10-uoju, Julius Jucikas 11-uoju, Rokas Giedraitis 13-uoju, Eigirdas Žukauskas 14-uoju, Ignas Ramašauskas 15-uoju, Chrisas Cooperis 20-uoju, Ovidijus Galdikas 22-uoju, Judas Dillardas 25-uoju, o Arūnas Sajavičius 35-uoju numeriu pažymėta apranga.

Komandos naujokas J.Perry pasirinko 24 numeriu pažymėtus marškinėlius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.