EUROLYGA 2023

M.Balčiūnas – apie santykius su J.Kazlausku ir A.Sabonio pasitraukimą

„Vargu ar kas nors tikėjosi tokio Arvydo Sabonio sprendimo“, - trečiadienį sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. „Nemanau, kad vertėtų man vertinti šią situaciją. Tiesiog belieka pasidžiaugti, kad kartu dirbome“, - sakė jis. Portalui lrytas.lt M.Balčiūnas kalbėjo apie LKF prezidento postą palikti nusprendusio A.Sabonio kritiką žurnalistams, nesutarimus su Jonu Kazlausku ir susidariusią situaciją.

M.Balčiūnas visiems LKF kritikams siūlo į federacijos darbą pažiūrėti objektyviai. Pasak jo, federacijos darbas – puikus.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
M.Balčiūnas visiems LKF kritikams siūlo į federacijos darbą pažiūrėti objektyviai. Pasak jo, federacijos darbas – puikus.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Oct 2, 2013, 7:57 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:37 PM

„A.Sabonis daugiau ar mažiau išdėstė savo priežastis, - teigė M.Balčiūnas. - Tačiau tikiuosi, kad nuo krepšinio ir federacijos jis toli nepasitrauks, ir mes kartu tęsime veiklą. Galbūt toks darbas vieniems prie širdies arčiau, kitiems – toliau. Būtent dėl to ir susiklosto tokios situacijos.“

- A.Sabonis pažėrė daug kritikos žiniasklaidai. Iš esmės jis apkaltino žurnalistus spaudimu ir tai nurodė, kaip priežastį, kodėl jis palieka LKF prezidento postą. Kaip jūs žiūrite į tokius pasakymus?

- Nenoriu interpretuoti. Žmogus pasakė tai, ką jaučia ir tiek. Jeigu jo motyvas buvo toks, tai nieko nepakeisi. Žinoma, labai gaila. LKF veikla – intensyvi. Prezidento darbas nėra iš lengvųjų. Jis turi būti daug įsitraukęs. Galbūt ir tai lėmė jo apsisprendimą? Tačiau aš nežinau to. Interpretuoti nereikėtų. Dabar tiesiog džiaugiuosi praleistais metais kartu. Juk dvejus metus dirbau su tokia asmenybe, kaip A.Sabonis.

- Tačiau dabar Lietuvos krepšinyje atsirado dvi stovyklos – viena palaiko A.Sabonį ir plaka žurnalistus. Kiti tvirtina, kad priežastis slypi giliau ir siūlo pažiūrėti į LKF užkulisius. Tai kas ten vyksta?

- Sunku pasakyti. Priešų galima prisidaryti visada ir visiems. Aš siūlau visą LKF veiklą vertinti objektyviais kriterijais. Mes esame viena moderniausių federacijų Lietuvoje, Europoje ir gal net pasaulyje. Užsiimame plačia veikla, generuojame nemažus finansus. Esame organizacija, kuri tam tikrus pinigus užsidirba, organizuoja didelius renginius. O rinktinės žaidžia ir laimi medalius. Visa tai – objektyvūs kriterijai. Visi aprūpinti, o asmeniškumai nėra lemiamas veiksnys.

- Klaustukas virš J.Kazlausko ateities kybojo ir anksčiau. Tačiau dabar tvirtinimai ir spėjimai, kad treneris pasitrauks – dar garsesni. Galbūt jau gavote kokį nors J.Kazlausko komentarą? (klausimas užduotas prieš paskelbiant, kad J.Kazlauskas palieka rinktinę. - Red.)

- Ne, negavome. Gerbiamas treneris pats išsakys savo nuomonę.

Visi žinome, kad J.Kazlauskas į mane žiūri kritiškai. Tačiau mano funkcijos ir pareigos vienos, o jo – kitos. Tas asmeninis nusistatymas prieš mane yra žinomas visiems. Galbūt bus bandoma tuo pasinaudoti.

Tiesą sakant, aš nežinau, kokia dabar situacija. Žinau, kas buvo mano vadovas, kas mane skyrė į postą ir kas atleidžia. Tai – labai aišku. O emocijos lemiamos reikšmės neturės.

- J.Kazlauskas yra pareiškęs, kad federacija užsakė straipsnius, nukreiptus prieš rinktinę ir jo autoritetą. Šis faktas irgi prisideda prie kalbų, kad treneris paliks rinktinę.

- Galbūt reikėtų paklausti žurnalistų, kurie rašė vienus ar kitus straipsnius. Tada viskas ir paaiškėtų. Matote, tokiuose pareiškimuose nėra logikos. Visa LKF situacija priklauso nuo rinktinės pasiekimų. Jeigu rinktinė laimi – mes turime galimybę susirinkti apie 80 proc. biudžeto. O jeigu rinktinė pralaimėtų ir mes kitąmet neturėtume tarptautinių varžybų, atsidurtume nežinioje. Tai kas norėtų pats sau kenkti? Kaip pati organizacija gali sau kenkti? Aš čia įžvelgčiau daugiau asmeniškumus ir nuoskaudas.

- Kokios permainos gali laukti LKF po A.Sabonio pasitraukimo?

- Vykdomojo komiteto narių sudėtis neturėtų iš esmės keistis, nes žmones čia deleguoja lygos. O vykdomasis sluoksnis, įskaitant ir mane, gali visaip keistis. Viskas priklausys nuo naujo prezidento. Galima sakyti, kad dabar mes visi – ir viceprezidentai, ir aš – laikini. Tačiau po mėnesio sužinosime, ar tos permainos bus.

- LKF prezidento kėdė taps laisva. Galbūt pats ketinate į ją atsisėsti?

- Aš – tikrai ne. Dabar iki pat konferencijos ji bus užimta, nes tokie įstatai. Prezidentą gali atleisti tik konferencija, kurią sušauksime per mėnesį. O tada ir paaiškės, kas gali užimti postą. Tada ir nubrėšime visas gaires.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.