EUROLYGA 2023

„Chimki“ fiasko atgarsiai Rusijoje: akmenys – ir į R.Kurtinaičio daržą

Rusijos žiniasklaida po Maskvos srities „Chimki“ patirto fiasko Eurolygos atrankoje negaili karčių žodžių komandos krepšininkams ir vyriausiajam klubo treneriui Rimui Kurtinaičiui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 4, 2013, 1:52 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:03 PM

Trečiadienį Maskvos priemiesčio krepšininkai 79:90 krito prieš Ostendės „Telenet“ ekipą ir pasitraukė iš kovos dėl vienintelio kelialapio į Eurolygą. 

Kritikos strėlių sulaukė tiek taktiniai Lietuvos stratego sprendimai, tiek itin prastas žaidėjų nusiteikimas.

„Kas jau kas, o rusai tikrai žino, koks pavojingas yra šis Eurolygos atrankos turnyras. Prieš pora metų „Chimki“ čia jau buvo nudegę nagus, o prieš metus toks pat likimas ištiko ir Kazanės „Uniks“ krepšininkus“, - rašo rusų naujienų portalas sport-express.ru.

Finansinis nepriteklius - ne pasiteisinimas

„Kalbame apie klubą, kuris praėjusiame Eurolygos sezone liko per plauką nuo stipriausiųjų aštuntuko. Vėliau sekusi finansų krizė privertė atsisakyti tokių žaidėjų kaip Zoranas Planiničius ir Vitalijus Fridzonas. Tačiau Maskvos priemiesčio klubui skirta valdžios parama buvo gana solidi, todėl šį fiasko teisinti finansiniu nepritekliumi yra mažiausiai naivu. Šiurpiausia tai, kad ketvirtajame kėlinyje žaidėjai atrodė tiesiog šokiruoti esamos padėties ir neįgalūs kažką pakeisti“, - kritikos negailėjo kitas rusų puslapis gazeta.ru.

„Mes turėjome atsisakyti tam tikrų žaidėjų, tačiau tikiu, kad į jų vietą atėjo panašaus meistriškumo krepšininkai, galbūt net universalesni. Į ateitį žvelgiame optimistiškai“, - dar beformuodamas klubo veidą kalbėjo „Chimki“ direktorius Pavelas Astakovas.

Taktinių sprendimų klaidos

„Akivaizdu, kad komandos naujokas Marko Popovičius nėra tinkamas rungtyniauti įžaidėjo pozicijoje. R.Kurtinaitis nori, kad kroatas deramai pakeistų Z.Planiničių, tačiau šias funkcijas kol kas geriausiai atlieka Mike'as Greenas.

„Rungtynėse su Ostendės „Telenet“ patikimai žaidė aukštaūgis Paulas Davisas. Pirmajame mačo ketvirtyje varžovai nerado nė menkiausios spragos „Chimki“ gynyboje ir buvo priversti atakuoti iš nepatogių padėčių. Visgi, neatleistinas žaidėjų nusiteikimas Rusijos klubui neleido susikrauti solidaus pranašumo, o vėliau belgai netikėtai įjungė aukštesnę pavarą“, - „Chimki“ agoniją analizuoja sportex-press.ru.

Šokiruoti ir išskydę žaidėjai

„Dar rimtesne problema tampa krepšininkų sprendimų priėmimo kokybė. Iš pirmųjų dešimties tritaškių tikslą pasiekė vos vienas! Netrukus Krešimiras Lončaras dėl traumos buvo priverstas palikti aikštę. Būtent tuomet buvo tas momentas, kai R.Kurtinaitis prarado rungtynių kontrolę, kurios susigrąžinti taip ir nesugebėjo. Taškus vangioje „Chimki“ gynyboje „Telenet“ žaidėjai rinko nesunkiai, o po kiekvieno taiklaus tritaškio įgaudavo vis daugiau drąsos.

Atėjus svarbiausioms rungtynių minutėms geltonieji nesugebėjo sumažinti skirtumo. Skamba paradoksaliai, tačiau milžinišką patirtį sukaupę žaidėjai paskutinėmis rungtynių minutėmis tiesiog išskydo ir leido varžovams susikrauti dviženklį pranašumą.

Faktas liūdnas - Rusija praleido dar vieną puikią progą Eurolygoje turėti 3 savo atstovus. Tačiau kyla natūralus klausimas: ar po tokio fiasko komandoje liks tokie aukščiausio lygio kovoms paruošti krepšininkai kaip M.Popovičius ar Mickaelis Gelebale'is? Ar jų ir klubo ambicijas tenkins dalyvavimas Europos taurės ir Vieningosios lygos turnyruose?“ - retoriškai užbaigia sport-express.ru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.